31.1.2017 16:57

Στη Γαλλία κρίνεται το μέλλον των τσάρτερ της Χίου [ΒΙΝΤΕΟ]

• ΤΕΤ-Α - ΤΕΤ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Να βάλει φρένο στον τουριστικό κατήφορο της Χίου, την ώρα που οι πτήσεις τσάρτερ για τη φετινή τουριστική περίοδο θα είναι μηδενικές, επιχειρεί στο «και πέντε» ο Δήμος Χίου μέσα από συνεργασία του με το Επιμελιτήριο.

Έτσι το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου ο αντιδήμαρχος Δ. Καράλης θα βρεθεί στη Γαλλία εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση εκπροσώπων των περιφερειακών αεροδρομίων της Ευρώπης με πάνω από 70 αεροπορικές εταιρίες.

 Από αυτές ο Δήμος έχει επιλέξει 20 εταιρείες που θεωρεί ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αεροδρομίου «Όμηρος» έχοντας μάλιστα «κλείσει» κατ ιδίαν συναντήσεις με 8 από αυτές.

«Η επιλογή που κάναμε ήταν προσεκτική. Θέλαμε αεροπορικές εταιρίες που να πετάνε ήδη στην Ελλάδα και τα αεροσκάφη τους να είναι κατάλληλα για το αεροδρόμιο της Χίου. Έχουμε αρκετούς περιορισμούς και είμαστε ένα όχι και τόσο φθηνό αεροδρόμιο. Τα τέλη βέβαια είναι τα ίδια αλλά υπάρχει κόστος για να προσγειωθεί και να απογειωθεί ένα αεροπλάνο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Επαφές της τελευταίας στιγμής

Με δεδομένο μάλιστα ότι η φετινή χρονιά, τουλάχιστον από άποψη τσάρτερ θεωρείται χαμένη εξ ολοκλήρου, ο Δήμος Χίου πραγματοποιεί επαφές με διάφορες αεροπορικές εταιρίες προκειμένου να προκύψει έστω και αργά σύνδεση με χώρα της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο ίσως υπάρξει θετική εξέλιξη με αεροπορική εταιρία της Σλοβενίας ενώ ανακοινώθηκε ότι έπειτα από παρέμβαση του Δήμου η Aegean θα τροποποιήσει τα δρομολόγια προς Χίο ώστε να συμπίπτουν με τις αφίξεις των πτήσεων από Ολλανδία, προσφέροντας μάλιστα τους Ολλανδούς τιμές αντίστοιχες αυτών που προσέφερε η Transavia.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ