1.3.2016 17:11

"Στεγνώνουν" οι Παιδικοί Σταθμοί

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Ιδιωτικοί παιδικοί Σταθμοί και έχουν ήδη πανελλαδικά προαναγγείλει ότι από τον Μάρτιο θα διακόψουν τη φιλοξενία των παιδιών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, εξαιτίας της μη καταβολής ούτε ενός ευρώ, από το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Στη Χίο

Πάνω από 200 παιδιά στο νησί, στα οποία προστίθενται και εκείνα των παιδικών σταθμών του Δήμου Χίου( Βροντάδος, Καλλιμασιά, Καλουτά, Φλοίσκου) φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς μέσω των προγραμμάτων.

Τόσο η ΔΗΚΕΧ όσο και το Νομικό Πρόσωπο προς το παρόν καλύπτει τα έξοδα αναμένοντας τη χρηματοδότηση. Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα με τις υποχρεώσεις και τα έξοδα να πιέζουν μήνα με τον μήνα. Χαρακτηριστικό είναι πως για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ.Ωστόσο οι ιδιωτικοί και δημόσιοι παιδικοί σταθμοί, που φιλοξενούν παιδιά δικαιούχων γονιών του χρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ με τίτλο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ), βάσει του οποίου καλύπτονται τα τροφεία τους, καθημερινά ανταποκρίνονται αγόγγυστα στις υποχρεώσεις τους αναμένοντας πέρα από την καταβολή των χρημάτων και την υπογραφή των συμβάσεων που ακόμη εκκρεμεί.

Πιέζουν μήπως και πληρωθούν

Ήδη από την Παρασκευή αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου, όπως ενημέρωσε τον "π" η Ν. Μεργιέ από τον Βρεφονηπιακό σταθμό και Νηπιαγωγείο "Η Καραμέλα" επισκέφτηκε την υπουργό, διαβιβάζοντας τα σχετικά αιτήματα. "Στην Αθήνα  οι συνάδελφοι ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν τον Μάρτιο να φιλοξενούν τα παιδιά, εφόσον δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ. Εδώ αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, αλλά από την άλλη είναι δύσκολο να αφήσουμε παιδιά εκτός. Για πρώτη φορά καθυστερούν τόσο τα χρήματα. Δεν έχουμε πάρει ακόμη ούτε τη μία δόση κι αν καθυστερήσουν κι άλλο θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα" .

"Στη ΔΗΚΕΧ προς το παρόν δεν έχουμε πρόβλημα γιατί καλύπτουμε τις ανάγκες των παιδικών από το ταμείο μας. Σίγουρα όμως αν συνεχιστεί η κατάσταση, θα έχουμε πρόβλημα", είπε ο πρόεδρος τςη ΔΗΚΕΧ Γ. Κερμπάτσος.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι πληρωμές  της α' δόσης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016» του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα ξεκινήσουν σήμερα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ