15.4.2013 13:34

Στάση αναμονής από τα δημόσια ΚΤΕΟ

ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ 2ο ΣΥΝΕΧΗ ΜΗΝΑ

Την τροπολογία του αρμόδιου Υπουργείου που θα δώσει 2μηνη προθεσμία στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας, μεταξύ αυτών και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, να εξυγχρονιστούν με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα περιμένουν οι διευθύνσεις μεταφορών στα τρία μεγάλα νησιά Χίο, Σάμο και Λέσβο.

Και τα τρία δημόσια ΚΤΕΟ ανέστειλαν τη λειτουργία τους παρά το γεγονός ότι σε αρχικό στάδιο είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις ότι τα μικρού κυβισμού οχήματα θα μπορούν να λαμβάνουν τη σχετική πιστοποίηση.

«Θέμα της Περιφέρειας»

Όπως ανέφερε στον «π» ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γ. Γουγούλας, η αναμενόμενη τροπολογία θα δώσει μία 2μηνη προθεσμία τα δημόσια ΚΤΕΟ ώστε να εξυγχρονιστούν φθάνοντας στα πρότυπα των ιδιωτικών.

«Ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα έρθει από το Υπουργείο μέσα στις επόμενες ημέρες. Από εκεί και μετά οι ελεγκτές θα περάσουν να δουν οι ίδιοι και να αποδώσουν το σχετικό ISO λειτουργία. Αυτό βέβαια συνεπάγεται ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που προβλέπει την κάλυψη των εξόδων αγοράς νέων μηχανημάτων για τα τρία δημόσια ΚΤΕΟ σε Λέσβο, Χίο και Σάμο», ανέφερε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών Μυτιλήνης Π. Πλωμαρίτη, ο οποίος ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να δράσει άμεσα και να δείξει την πολιτική βούληση ώστε τα δημόσια ΚΤΕΟ να επαναλειτουργήσουν σε νέο καθεστώς αυτή τη φορά ανταγωνιστικό σε σχέση με τα ιδιωτικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ