18.7.2014 11:43

Σταμάτησε μέχρι νεοτέρας

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΒΑΖΕΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ 30 ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου είναι αυτή που τελικά θα δώσει τη λύση σχετικά με τη συνέχεια ή μη των εργασιών στο κτίριο της παλιάς ιχθυόσκαλας δίπλα από το Τελωνείο του νησιού.

Όπως είχε αναφέρει πρωτοσέλιδα την προηγούμενη εβδομάδα ο «π» κάτοικοι της πόλης είχαν συγκεντρώσει υπογραφές προκειμένου το έργο να σταματήσει με κύριο αιτιολογικό ότι αν το κτίριο επενδυθεί με εικόνες τότε θα αποτραπεί στο άμεσο μέλλον η αξιοποίησή του.

Το κείμενο της ένστασης μαζί με τις υπογραφές διαβιβάστηκε, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το Λιμεναρχείο να διατάσσει την παύση των εργασιών μέχρι να γίνει γνωστό αν  αυτή θα γίνει αποδεκτή ή όχι από την Α.Δ. Αιγαίου.

Η ένσταση

Το αιτιολογικό της ένστασης βασίζεται σε 3 σκέλη. Ότι πρώτον το έργο εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου περί ανάρτησης αφισών και πανό, δεύτερον ότι αποτελεί τμήμα του Κάστρου της Χίου και άρα απαιτεί άδεια από την 3η ΕΒΑ η οποία και δεν ρωτήθηκε και τρίτον ότι η επένδυσή του με πανό περιορίζει τη μελλοντική αξιοποίηση του κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι η επένδυση του κτιρίου της παλιάς Ιχθυόσκαλας κόστισε στον Δήμο το ποσό των 20.000 ευρώ.

«Η γνωστή κομπανία»

Η παύση των εργασιών προκάλεσε και την αντίδραση του δημάρχου Χίου, που μιλώντας για το ζήτημα στον «π» σημείωσε ότι πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που συνηθίζουν να κάνουν προσφυγές σε κάθε εγχείρημα της δημοτικής αρχής Λαμπρινούδη. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ