21.10.2015 13:08

Στα Ταμπάκικα το κέντρο καταγραφής μεταναστών [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩΣΑΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

Στο παρά πέντε της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, απέδωσε καρπούς η έκτακτη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Στ. Κάρμαντζη, στο κτίριο της Π.Ε. Χίου.

Έπειτα από δύο ώρες οι εμπλεκόμενες πλευρές αποφάσισαν να χτυπήσουν την πόρτα της οικογένειας Ζαφειράκη, ζητώντας την παραχώρηση κτιρίου στα Ταμπάκικα, για τις ανάγκες της οργανωμένης ταυτοποίησης των μεταναστών.

Η ανταπόκριση από τους Παντελή και Γιάννη Ζαφειράκη υπήρξε άμεση, δίνοντας το «πράσινο φως» για την παραχώρηση.

Έτσι λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε αυτοψία με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, του Δήμου, της Αστυνομίας, του Νομικού Προσώπου αλλά κι εκπροσώπου της οικογένειας Ζαφειράκη.

Εκεί αποφασίστηκε ότι ο χώρος είναι ο πλέον κατάλληλος για τη διαδικασία της ταυτοποίησης καθώς αποτελείται διαθέτει στέγη ενώ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τη ΒΙ.ΑΛ. γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Με ευθύνη του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γ. Μπελέγρη ειδοποιήθηκαν τα συνεργεία του Δήμου όπου έπιασαν αμέσως δουλειά.

Το σχέδιο προβλέπει την τοποθέτηση καθισμάτων και χημικών τουαλετών ενώ αμέσως μετά η Αστυνομία θα προχωρήσει στην τοποθέτηση των τερματικών μηχανημάτων που απαιτούνται για την διαδικασία της ταυτοποίησης.

Όπως έγινε γνωστό το κέντρο του Μερσινιδίου θα συνεχίσει να λειτουργεί δεχόμενο περιορισμένο αριθμό προσφύγων, κυρίως Σύριων.

Σε ότι αφορά στο κτίριο στα Ταμπάκικα ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Γ. Αργυράκης, σημείωσε ότι μετά τη λειτουργία του, πιθανά να ξεκινήσει κι από αύριο Πέμπτη, θα μπορούν να εξυπηρετούνται επί 24ωρης βάσης περί τα 2.000 άτομα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ