19.1.2017 17:29

Στα νερά του Ναγού και της Ρήνας στρέφεται και πάλι το ενδιαφέρον της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ.

Νέα σελίδα για τη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων του νησιού ανοίγει η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου βάζοντας τέλος σε αναξιοποίητες πηγές όπως αυτής του Ναγού ή της Ρήνας.

Όπως αποκάλυψε στον «π» ο πρόεδρος της εταιρίας Απ. Τζιώτης, ήδη το στελεχιακό δυναμικό προγραμματίζει την κατάρτηση ενός master plan το οποίο θα έχει δύο βασικά σκέλη. Το πρώτο θα αφορά στην αξιοποίηση όλων των πηγών νερού που διαθέτει το νησί και το δεύτερο την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

«Αυτό το master plan είναι αναγκαιό προκειμένου να μπορέσουμε να χρηματοδοτηθούμε μέσω του ΕΣΠΑ. Οι Ευρωπαίου ζητούν συγκεκριμένο πλάνο προκειμένου να μπορέσει κάποιος να λάβει χρηματοδότηση από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι έχουμε απευθυνθεί ήδη σε μελετητικά γραφεία για να πάρουμε προσφορές και θα προχωρήσουμε άμεσα», ανέφερε ο κ. Τζιώτης.

Αξιοποίηση νερών Ναγού και Ρήνας

(Βίντεο Α. Βουδούρης - Σημερινό βίντεο από τον Ναγό)

Στον σχεδιασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. μπαίνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τόσο η αξιοποίηση των νερών του Ναγού όσο και της Ρήνας. «Είναι κάτι που επισημάνθηκε και από τους Ισραηλινούς που μας επισκέφθηκαν προ μηνών. Χρειάζεται ένας μεγάλος ταμιευτήρας νερού στο Σαραπιό που θα μπορεί να μαζεύει περί τα 3 εκ. κυβικά νερού ώστε να τροφοδοτείται συνεχώς η πόλη ιδιαίτερα το καλοκαίρι», εξήγησε ο ίδιος.

Νερό στην πόλη από την Ψαρόπετρα

Σε ότι αφορά στις  βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ωρων ο κ. Τζιώτης τις χαρακτήρισε αρκετά ικανοποιητικές σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ο ταμιευτήρας νερού της Ψαρόπετρας κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετό νερό. «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση ειδικά στην Ψαρόπετρα. Το νερό έχει αρκετή θολότητα όμως από τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα είμαστε σε θέση να δίνουμε στην πόλη περί τα 100 κυβικά την ώρα και ακόμα 150 κυβικά από το Δελφίνι, ώστε να ξεκουραστούν όλες οι γεωτρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ., προσθέτοντας μάλιστα ότι τα καλά νέα αφορούν και στον Άγιο Γεώργιο Συκούση αφού μετά τις τελευταίες βροχές, συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα νερού.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ