20.11.2016 22:38

Σπονδή στη μνήμη τους

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΜΕ ΕΥΚΤΑΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Αν και «επετειακού» χαρακτήρα η 20η Νοεμβρίου, αποτελεί σημαντική αφορμή για την ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων, που είναι σημαντικές οι συνέπειες τους  στη Χίο και στη χώρα μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων ατυχημάτων το Τμήμα Τροχαίας Χίου με τη  συνεργασία με της Ι. Μ. Χίου, της Περιφερειακής Ενότητας,  του Δήμου, του το ΕΚΑΒ και του Τομέα Ψυχικής Υγείας διοργάνωσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου  στον  Μητροπολιτικό Ναό και πορεία μνήμης από την Απλωταριά έως την  πλατεία Βουνακίου.

Απευθυνόμενος  στους οικείους των θυμάτων που επιστέγασαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας  Βίκτωρας Νταμπώσης επισήμανε ότι εκτός από την απότιση φόρου τιμής και μνήμης πρέπει  όλοι ως οδηγοί να αποκτήσουμε την πρέπουσα κυκλοφοριακή συμπεριφορά σύμφωνα με τις επιταγές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Ως Τροχαία Χίου δεν αντιμετωπίζουμε τα θέματα των Τροχαίων ατυχημάτων ως έναν αριθμό, σεβόμαστε απόλυτα τη μνήμη των  ανθρώπων που έχουν χαθεί στην άσφαλτο και  στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τα θύματα και ακόμα καλύτερα να τα μηδενίσουμε, τον επόμενο χρόνο να μην θρηνήσουμε κανένα θύμα στην άσφαλτο. Θα συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις γιατί θεωρούμε ότι θα ευαισθητοποιήσουμε το κοινό και θα πετύχουμε τον απώτερο στόχο μας»

Παιδιά του Θεού

Πολύ ευχάριστη  εντύπωση προκάλεσε ότι ανάμεσα στα ονόματα των δεκαοκτώ θυμάτων των τελευταίων δέκα ετών που μνημονεύθηκαν ήταν  και  τριών που ανήκουν σε άλλη θρησκεία.  Ερμηνεύοντας την αναφορά ο Σεβασμιώτατος Μάρκος  τόνισε ότι η εκκλησία της Χίου το έκανε από αγάπη γι’ αυτά τα πλάσματα που ο Θεός γνωρίζει κάτω από  ποιες συνθήκες ήλθαν στον τόπο μας.

« Προσευχόμαστε να αναπαύσει ο Θεός τις ψυχές τους γιατί ξέρουμε ότι και για τους ανθρώπους αυτούς σε ένα σημείο του κόσμου υπάρχουν κάποιες μανάδες που και εκείνες μαθαίνοντας το χαμό τους θα  κλάψουν για το παιδί τους Κι’ αν δεν το μάθουν ποτέ ας είναι το δάκρυ του κόσμου εκείνο που θα αντικαταστήσει το δάκρυ της μάνας τους γιατί εμείς στον τόπο μας με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία μας, έτσι μάθαμε να αγαπάμε».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ