Κοινωνία

10/10/16 13:49

τελ. ενημ.: 10/10/16 13:49

Σώζεται το «Ανδρεάδειο», θα σωθεί και ο Δήμος; [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ

Κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη, τουλάχιστον επί του παρόντος, έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που πρώτη από όλους εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έκπτωση του παλαιού αναδόχου του έργου της ανέγερσης της νέας πτέρυγας του «Ανδρεάδειου» και τη συνέχιση των εργασιών με νέο εργολάβο.

Αυτό γιατί με απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της προηγούμενης εργολήπτριας εταιρίας για προσωρινή διακοπή των εργασιών μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, με αποτέλεσμα οι εργασίες από τον νέο ανάδοχο να μπορούν να συνεχιστούν κανονικά.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε το γεγονός ότι εάν μέχρι τέλος του χρόνο το νέο κτίριο δεν είχε παραδοθεί τότε το Δημόσιο θα επέστρεφε στην Ε.Ε. περίπου 1 εκ. ευρώ.

Έτσι με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, το πλέον υπαρκτό σενάριο είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί και να έχει παραδοθεί στη μαθητική κοινότητα του Βροντάδου, πριν ακόμα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Με δεδομένο όμως ότι κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει την απόφαση της δικαιοσύνης, το ερώτημα είναι τι θα γίνει σε περίπτωση που η δικαιοσύνη έστω και εκ των υστέρων δικαιώσει τον πρώτο εργολάβο. Ερώτημα που επί του παρόντος ξορκίζεται με δηλώσεις αισιοδοξίας από τη Δημοτική Αρχή Βουρνού, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο Χιώτης δημότης θα κληθεί να αποζημιώσει αδρά τον πρώτο ανάδοχο του έργου. 

Δείτε επίσης