6.7.2016 10:20

Σωσίβιο για τον ανύπαρκτο τουρισμό το Μπαϊράμι

ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ, ΤΟΝΟΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Με έκτακτα δρομολόγια προσπαθούν οι τρεις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ να ανταπεξέλθουν στα κύματα Τούρκων τουριστών που επιλέγουν το νησί μας για μία σύντομη απόδραση εν μέσω της γιορτής του Μπαϊραμιού.

Από την προηγούμενη εβδομάδα Τελωνειακοί κι Αστυνομικοί δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα, αφού οι αφίξεις είναι συνεχείς, με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιπλέον ώρες εργασίας για να ανταπεξέλθουν στο βάρος των υποχρεώσεών τους. Μάλιστα οι προβλέψεις αναφέρουν ότι η κίνηση θα κορυφωθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο οπότε και λήγει η εβδομαδιαία άδεια που επέβαλλε στο Δημόσιο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενδεικτικό του μεγάλου αριθμού αφίξεων είναι ότι πάνω από 1.000 άτομα έφθασα στο νησί μας τη Δευτέρα ενώ αντίστοιχος υπήρξε και ο αριθμός των Τούρκων που πέρασαν την πόρτα του Τελωνείου μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

Η διαμονή τους

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειονότητα των επισκεπτών επιλέγει διήμερη ή τριήμερη παραμονή στη Χίο, ενώ επιλέγει ξενοδοχεία κυρίως στο κέντρο ή σε περιοχές γύρω από αυτό όπως ο Κάμπος, ο Μέγας Λιμνιώνας, ο Καρφάς και η Αγία Ερμιόνη.

«Είναι σημαντικό ότι οι κρατήσεις δεν είναι της μίας νύχτας. Σχεδόν το 80% αφορά σε 2 ή 3 διανυχτερεύσεις κάτι που αναπληρώνει, έστω και μερικώς, το κενό που αφήνει πίσω της η απουσία ευρωπαίων τουριστών», ανέφερε στον «π» στέλεχος ξενοδοχειακής μονάδας.

«Πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι»

Ικανοποιημένοι όμως εμφανίζονται και οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού, αφού όπως αναφέρουν η φετινή χρονιά είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Οι Τούρκοι αποδεικνύονται συνεπείς επισκέπτες της Χίου με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι και φέτος θα καταρριφθεί το περσινό ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο και μεγαλύτερο κύμα Τούρκων επισκεπτών θα κατακλείσει το νησί από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς πρόκειται για τους γείτονες που επιλέγουν μία και μοναδική διανυκτέρευση στο νησί μας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ