31.5.2012 16:07

"Σκοπός τους είναι να πεθάνουμε" (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ

 

Με στερήσεις ακόμα και στα βασικά είδη φαρμάκων που μπορεί να τους στοιχήσουν μέχρι και την ίδια τους τη ζωή είναι αναγκασμένοι να ζουν οι 49 νεφροπαθείς του νησιού μας, αφού οι συνεχιζόμενες περικοπές στο χώρο της Υγείας δεν τους αφήνουν και πολλά περιθώρια αξιοπρεπούς επιβίωσης.

Για ηθελημένη πολιτική που στόχο έχει να απαλλάξει το κράτος από το οικονομικό βάρος της παρουσίας τους έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Χίου, Νίκος Χαλκιάς ο οποίος με ζοφερό τρόπο ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 40 άτομα στη λίστα και 9 επισκέπτες που θα έρθουν το καλοκαίρι. Πως θα αγοράσουμε τα φάρμακά μας; Ορισμένα από αυτά κοστίζουν 2000 ευρώ. Πως θα μπορέσουμε εμείς, άνθρωποι που η ζωή μας εξαρτάται από ένα μηχάνημα, να ανταπεξέλθουμε.

Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν. Την προηγούμενη φορά φθάσαμε να χρωστάμε 8 και 8.500 ευρώ. Τώρα φθάνουμε τις 40.000 ευρώ. Πώς να μας εξυπηρετήσουν; Τους καταλαβαίνουμε απόλυτα. Όμως η λύση θα πρέπει να έρθει από το κράτος και όχι από τους Φαρμακοποιούς», είπε ο ίδιος

«Σκοπός τους είναι να πεθάνουμε». Με αυτή τη φράση ο γνωστός για τους αγώνες του νεφροπαθείς Χρήστος Καραγιώργης σχολίασε την τακτική των περικοπών που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

«Αν είναι αυτός ο σκοπός τους να μας το πουν. Να μας βάλουν μία ένεση και να μας αφήσουν επιτέλους να πεθάνουμε αξιοπρεπώς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η ταλαιπωρία. Δεν έχουμε χρήματα. Μας καθυστερούν τα επιδόματα που κάποιοι ζουν μόνο από αυτά. Που θα πάει αυτή η κατάσταση;», είπε ο ίδιος αγανακτισμένος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ