5.9.2012 17:50

Σφαγή μισθού και επιδομάτων

- ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Σε δυναμική κινητοποίηση προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα οι ένστολοι του νησιού με αφορμή τις νέες περικοπές της τάξεως του 12% που ανακοίνωσε ο πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Στουρνάρας.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π», ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου αρχιφύλακας Γ. Πατελίδας, η Χίος δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση στο κύμα της γενικότερης κατακραυγής της κυβερνητικής πολιτικής που σύμφωνα με τον ίδιο εξαθλιώνει και φέρνει σε οριακό σημείο επιβίωσης τους ένστολους.
Κύριο αίτημα των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας είναι η ακύρωση των περικοπών που σχεδιάζει η κυβέρνηση και η οποία θα επιβληθεί σε δύο χρονικές φάσεις.
Η πρώτη περικοπή του 6% προγραμματίζεται άμεσα με αναδρομική ισχύ από τον Ιούνιο ενώ η δεύτερη περικοπή επίσης 6% θα γίνει τον Ιανουάριο του 2013.
Σύμφωνα με τον κ. Πατελίδα μία συνολική μείωση του 12% στον κύριο μισθό σημαίνει απώλεια από 200 έως 300 ευρώ κατά περίπτωση και αφορά κατά κύριο λόγο όσους στην παρούσα φάση φέρουν το βαθμό του δόκιμου μέχρι το βαθμό του αστυνόμου.
 
Επιδόματα με το μικροσκόπιο
«Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Aποχαιρετάμε οριστικά το επίδομα εξομάλυνσης αλλά και το χρονοεπίδομα. Στην περίπτωση του χρονοεπιδόματος σημαίνει ότι δεν υφίσταται πλέον η αύξηση του 4% που παίρναμε επί του βασικού μας μισθού ανά δύο χρόνια.
Μας μένει δηλαδή ο μισθός «κουτσουρεμένος» στο -12%, το επίδομα τέκνων και το επίδομα ειδικών συνθηκών που είναι 40 ευρώ το μήνα», εξήγησε ο κ. Πατελίδας.
 
Η διαμαρτυρία
Σε ότι αφορά τη διαμαρτυρία των ένστολων του νησιού, αυτή προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα στις 10.00 το πρωί με σημείο εκκίνησης το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και με τη συμμετοχή Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού.
Η πορεία θα περάσει από την παραλία και θα καταλήξει στην Απλωταριά ενώ υπομνήματα διαμαρτυρίας για τις περικοπές θα δοθούν στα πολιτικά γραφεία του Κ. Μουσουρούλη και του Κ. Τριαντάφυλλου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ