2.8.2016 10:05

Σερφάροντας στο λιμάνι

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

Ένα αίτημα δεκάδων ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής έρχεται να ικανοποιήσει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου που με απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής προχωρά στην προμήθεια εξοπλισμού με σκοπό την τοποθέτηση wi-fi hotspot στα σημεία πρόσδεσης των σκαφών.

Ο εξοπλισμός θα κοστίσει περί τα 2.600 ευρώ και μέσα από το σύστημα θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μόνο οι ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται στα σημεία πρόσδεσηστη νότια πλευρά του κεντρικού λιμένα.

«Στο σύστημα δεν θα έχουν πρόσβαση όλοι. Θα διαθέτουμε εμείς κωδικούς ώστε αυτοί να συνδέονται με το διαδίκτυο. Αυτό το σύστημα υπάρχει σε όλες τις σύγχρονες μαρίνες και είναι απαίτηση πολλών από όσους επιλέγουν συχνά το λιμάνι της Χίου για να δέσουν το σκάφος τους κυρίως τα Σαββατοκύριακα», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης.

Και κάμερες ασφαλείας

Στο προαναφερόμενο ποσό συμπεριλαμβάνεται και η προμήθεια καμερών ασφαλείας οι οποίες θα τοποθετηθούν στη νότια πλευρά του λιμανιού ώστε αφενός να ελέγχεται η ασφάλεια των σκαφών κι αφετέρου να εντοπίζονται όσοι προκαλούν ζημιές.

«Πρόσφατα ιδιοκτήτης βάρκας αποφάσισε αντί να δέσει στον κρίκο, να δέσει πάνω σε ένα πίλαρ με αποτέλεσμα να το ξηλώσει και να προκληθεί ζημιά», προσέθεσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αναφερόμενος στην αναγκαιότητα τοποθέτησης καμερών ασφαλείας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ