18.10.2013 15:01

Σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου

ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με σημαντικές ελλείψεις σε  καθηγητές και χρήματα έχει μείνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με ότι αυτό σημαίνει για την ομαλή λειτουργία του και την απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων για τους προπτυχιακούς του φοιτητές.
Η Πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατ’ επανάληψη έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας για την επίλυση αυτών των καίριων για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου προβλημάτων, χωρίς όμως να έχει πετύχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Με νέα επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας η πρυτανική αρχή σημειώνει: «Οι συνέπειες της αμέλειας του ΥΠΑΙΘ για τις απαιτούμενες ενέργειες ως προς τα ανωτέρω θέματα (παρά τις επιστολές της Πρυτανείας Πανεπιστημίου Αιγαίου προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και τις πολλαπλές ανακοινώσεις της Συνόδου Πρυτάνεων) είναι πολύ σοβαρές τόσο για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και για τους φοιτητές/τριες και τις οικογένειές τους, δεδομένου ότι εν μέσω οξείας οικονομικής κρίσης, οι φοιτητές/τριες κινδυνεύουν άμεσα να αναγκαστούν να παρατείνουν τις σπουδές τους κατά ένα έτος, λόγω μη ενεργοποίησης σημαντικού αριθμού υποχρεωτικών μαθημάτων των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Κατά συνέπεια για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των Πανεπιστημίων, κάνουμε εκ νέου έκκληση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να σεβαστεί τουλάχιστον τις βασικές ανάγκες των φοιτητών/τριών μας, και να επιτρέψει να υλοποιηθούν πλήρως τα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών, ενεργώντας κατεπειγόντως για τα ακόλουθα:
α  Τον διορισμό (ονομαστική έκδοση ΦΕΚ) των μελών ΔΕΠ που έχουν προβλεφθεί.
β. Την έκδοση της ΠΥΣ και ΚΥΑ για το Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό.
γ. Την έγκριση της μεταφοράς του απαιτούμενου ποσού από το ταμειακό υπόλοιπο προηγούμενων οικονομικών ετών, καθώς και την καταβολή χρηματοδότησης στον ανάλογο κωδικό, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάληψη υποχρέωσης για το Έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό.
δ. Την απόσπαση εκπαιδευτικών για την υλοποίηση των μαθημάτων Πρακτικής Άσκησης των Παιδαγωγικών Τμημάτων».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ