5.7.2016 17:44

Σε χιώτικα χέρια το clear way του αεροδρομίου

Η ΕΤΑΙΡΙΑ "ΠΥΛΩΝΑΣ" ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΠΤΩΣΗΣ 6% - ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Χιώτη Εταιρία του Γεωργίου και Στ. Γιαλούρη «Πυλώνας Α.Ε.» είναι τελικά ο μειοδότης του πολύπαθου διαγωνισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τη δημιουργία clearway, σε μήκος 300 μέτρων βόρεια του σημερινού διαδρόμου του αεροδρομίου «Όμηρος» της Χίου.

Η εταιρία «Πυλώνας» κατέθεσε προσφορά 116.581,30 ευρώ (ποσοστό έκπτωσης 6%), κερδίζοντας τον διαγωνισμό ανάμεσα σε δεκάδες εταιρίες που κατέθεσαν ενδιαφέρον στον πρόσφατο διαγωνισμό.

Παρότι αρχικά είχαν λάβει τεύχη δημοπράτησης πάνω από 60 τεχνικές εταιρίες από ολόκληρη την Ελλάδα και τη Χίο, τελικά προσφορές κατέθεσαν μόνο 6, ανάμεσά τους και η «Πυλώνας Α.Ε.».

Στον διαγωνισμό συμμετείχε ακόμα μία χιώτικη εταιρία αυτή του Παναγιώτη Παππά που κατέθεσε προσφορά 117.821 ευρώ με έκπτωση 5% ενώ οι υπόλοιπες 4 εταιρίες ήταν εκτός Χίου.

Η υποβολή των ενστάσεων έχει ως καταληκτική ημερομηνία την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου ενώ αμέσως μετά αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία, που εκτός απροόπτου θα είναι η «Πυλώνας Α.Ε.».

Το έργο που έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 5 μήνες, προβλέπει την πλήρη εκκαθάριση των απαλλοτριωμένων εκτάσεων βόρεια του σημερινού διαδρόμου, την κατεδάφιση των κτισμάτων, το κόψιμο των δέντρων και την περίφραξη του χώρου με στόχο να δημιουργηθεί ελεύθερο πεδίο κυρίως για τα μεγαλύτερα αεροσκάφη που χρειάζονται περισσότερο μήκος διαδρόμου στις προσαπογειώσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ