2.3.2016 14:55

Σε Επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι της Πεληναίον Α.Ε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ 65.000 ΕΥΡΩ

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι έξι εργαζόμενοι  της Πεληναίον Όρος  Α.Ε. διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους  για το 2011 και τις  αποδοχές του 2015 και 2016 που ανέρχονται περίπου στις 65.000 ευρώ.

"Δείξαμε πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή, αλλά πλέον αντιμετωπίζουμε καθαρά πρόβλημα επιβίωσης.  Ήδη έχουμε ενημερώσει τον επόπτη και διεκδικούμε  45.501 ευρώ για το 2011 και 19.142 για 2015 και 2016 βεβαιωμένα και στον επόπτη, τα οποία ο πρόεδρος τςη εταιρείας κ. Κλεισσάς αρνείται να πληρώσει. Κάναμε πολύ μεγάλη υπομονή αλλά ειδικά σε αυτούς τους καιρούς, δεν έχουμε άλλα περιθώρια", δήλωσαν στον 'π' οι εργαζόμενοι.

Ο επόπτης

Για το θέ,α είναι ήδη ενήμερος η Επιθεώρηση Εργασίας καιέχει ήδη πράξει ατ δέοντα: "Κοινοποιήθηκε και σε εμάς η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων της επιχείρηση Πεληναίον Όρος ΑΕ. και μας γνωστοποίησαν ότι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.  Η Επιθεώρηση Εργασίας ήδη γνωρίζει το ζήτημα με τις οφειλές δεδουλευμένων της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους που ως ποσό ξεπερνούν τις 65.000 ευρώ και έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες σε βάρος του εργοδότη, υποβολή μηνύσεων και επιβολή ισόποσων προστίμων." δήλωσε στον 'π' ο επόπτης Εργασίας Δ. Φραγκομίχαλος.

Η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων έρχεται να προστεθεί στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πεληναίον, η οποία για τους ίδιους λόγους (οφειλές στους κτηνοτρόφους) απέσυρε από την κυκλοφορία το χιώτικο γάλα και σταμάτησε την παραγωγή  και  άλλων προϊόντων της.

Παρά τις προσπάθειες μας δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον κ. Κλεισσά, ώστε να διερευνήσουμε τις απόψεις και προθέσεις του για το θέμα

Α.Κ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ