1.4.2015 13:53

«Σε ένα μήνα θα νοσηλεύονταν για ψυχιατρικά προβλήματα» [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ 77ΧΡΟΝΟΥ

Σημαντικές πτυχές για την υπόθεση του θανάτου του 77χρονου Κ.Π. δίνει σήμερα μέσα από συνέντευξή του στο Politischios.gr ο συνήγορος υπεράσπισης της 67χρονης Δ. Σαρρής που πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

«Δεν θυμάται τίποτα»

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή η ίδια  δεν δέχεται ότι έχει χτυπήσει τον σύζυγό της.

«Δεν θυμάται η ίδια να έχει γίνει κάτι τέτοιο, είναι τελείως έξω από τη μνήμη της από την πρώτη στιγμή που την είδα. Είναι σίγουρο ότι δεν υποκρίνεται και δεν λέει ψέματα. Τον υπεραγαπούσε και επανειλημμένως λέει ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτόν.

Τον θάνατο τον έμαθε την επομένη ημέρα, όχι την ημέρα του συμβάντος. Είχε αγωνία να δει τι έγινε ο άντρας της», σημείωσε ο ίδιος.  

Η στιγμή του συμβάντος

Παρότι η 67χρονη ήταν το μοναδικό άτομο που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα του συμβάντος σύμφωνα με τον κ. Σαρρή το μόνο που θυμάται είναι τα αίματα στον μηρό του άτυχου 77χρονου.

«Αυτό που μου είπε είναι ότι εντόπισε την αιμορραγία και προσπάθησε να τη σταματήσει με διάφορους τρόπους αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά πήρε τον αδερφό της να τον ενημερώσει κι έτσι ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο», εξήγησε ο κ. Σαρρής.  

Έπασχε από ψυχιατρική ασθένεια

Διαφωτιστικά ήταν και τα όσα μετέφερε ο δικηγόρος της 67χρονης σχετικά με τα ψυχιατρικά προβλήματα της ίδιας.

«Είχε ψυχολογικά προβλήματα, όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα πιστεύω, κι αυτό έχει αποδειχθεί, ότι δεν έπαιρνε τα φάρμακά της όπως έπρεπε. Τα έπαιρνε κατά την κρίση της κι αυτό έχει φανεί από γνωμάτευση των ψυχιάτρων Βουτιέρου και Μπουλά που την έχουν εξετάσει πριν καν της απαγγελθεί η κατηγορία.

Σημαντικό είναι ότι πριν από λίγες ημέρες υπήρξε προσπάθεια να νοσηλευτεί με ακούσια νοσηλεία διότι πράγματι υπήρχαν προβλήματα».

Νοσηλεία και όχι φυλάκιση

Τέλος ο κ. Σαρρής θεώρησε ότι η αναβάθμιση της κατηγορίας από τον Εισαγγελέα, από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν ευσταθεί καθώς σύμφωνα με τον ίδιο αυτό δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο.

«Ένας άνθρωπος που θέλει να σκοτώσει δεν χτυπά στον μηρό και δεύτερο αν θες να σκοτώσεις χτυπάς κάποιο από τα ζωτικά όργανα. Το σίγουρο είναι ότι η κατηγορουμένη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και στη συνέχεια να νοσηλευθεί. Η φυλάκιση δεν θα την ωφελήσει», κατέληξε ο ίδιος. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ