30.10.2015 16:26

«Σε δύο εβδομάδες η ΔΕΥΑΝΧ κατεβάζει ρολά αν…» [video]

ΝΕΑ ΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 500.000 ΕΥΡΩ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Με διακοπή της λειτουργίας της απειλείται πλέον η ΔΕΥΑΝ Χίου, που εκτός των άλλων υποχρεώσεων που πρέπει να τακτοποιήσει άμεσα, καλείται να εξοφλήσει άμεσα το ποσό των 500.000 ευρώ προς τη ΔΕΗ, με την τελευταία να προειδοποιεί με διακοπή της ηλεκτροδότησης μονάδων και αντλιοστασίων.

Την παραπάνω είδηση μετέφεραν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς με τον πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Απ. Τζιώτη.

Όπως σημείωσε ο τελευταίος, ο τρόπος που ζητάει η ΔΕΗ να διακανονιστούν οι οφειλές της εταιρείας δεν είναι βιώσιμος με αποτέλεσμα να απειλείται μέχρι και με οριστικό λουκέτο στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Εκτιμούμε ότι ο χρόνος ζωής της ΔΕΥΑΝ Χίου με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορεί είναι παραπάνω από δύο εβδομάδες», εξήγησε ο Μ. Βουρνούς, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι αν όλα τα βάρη της εταιρείας περάσουν στον Δήμο τότε αυτός θα απειληθεί με κατάρρευση αφού δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει.  

Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που να ρυθμίζει το δάνειο της εταιρείας ενώ δεν έχει καταβληθεί και η επιχορήγηση του 1 εκ. ευρώ για τη λειτουργία των αφαλατώσεων, ποσό που θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη ΔΕΥΑΝΧ.

Βουλιάζει από τις οφειλές των πολιτών

Σημαντικά ήταν και τα όσα ανέφερε ο κ. Τζιώτης για τα χρέη των πολιτών στην εταιρεία που όπως είπε αγγίζουν τα 3,5 εκ ευρών.

«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να ρυθμίσουν άμεσα τα χρέη τους προς την εταιρία. Έχουμε κάνει σειρά κινήσεων από την πλευρά μου με προσωπικές επιστολές στους οφειλέτες και άλλες τέτοιες ενέργειες», κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Συνέντευξης Τύπου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ