8.6.2016 10:15

Σε 10 ημέρες παραδίδεται το έργο που άλλαξε τη Λαγκάδα

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 9 ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΚΑΤΑΚΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΑΦΩΝ

Αναμφισβήτητα αποτέλεσε ένα από τα έργα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου που συζητήθηκε, προβλημάτισε, αλλά εν τέλει κατέκτησε ακόμα και όσους διατηρούσαν επιφυλάξεις για την αλλαγή του παραλιακού μετώπου της Λαγκάδας.

Το νέο λιμάνι, σε 10 ημέρες από σήμερα, παρουσιάζεται σε επισκέπτες και ιδιοκτήτες σκαφών μετατρέποντας τον παραλιακό οικισμό σε μία περιοχή όπου κανείς μπορεί να συνδυάσει τον περίπατο, το φαγητό ή τον καφέ του με θέα τη θάλασσα και τον γραφικό κόλπο της Λαγκάδας.

Οι εργασίες

Όπως σημείωσε στον «π» ο ανάδοχος του έργου Παντελής Ζενιώδης από την τεχνική εταιρία «Ζενιώδη – Πικούνη», αυτό που ουσιαστικά απομένει, είναι οι εργασίες του πεζοδρομίου για τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν πέτρες της Λαγκάδας, στοιχείο που υπήρχε και στα προηγούμενα πεζοδρόμια.

Παράλληλα μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων κάτι που θα δώσει διαφορετική αίσθηση στην παραλία του χωριού ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Το έργο, που κόστισε συνολικά 989.102,73 ευρώ, ολοκληρώθηκε μέσα σε 9 μήνες με μόνιμους κατοίκους και καταστηματάρχες να σημειώνουν ότι το αποτέλεσμα δικαίωσε όσους επέμεναν για την αναβάθμιση του παραλιακού οικισμού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ