4.6.2013 10:39

Σαράκι τα δικαστικά για το ταμείο του Δήμου

• Η ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Αντιμέτωποι με την έλλειψη πιστώσεων που είναι εγγεγραμμένες σε συγκεκριμένους κωδικούς έρχονται αντιμέτωπα τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου αφού η αλόγιστη σπατάλη δημιουργεί ήδη σημαντικά προβλήματα στην εξεύρεση νέων πόρων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ στην αρχή του έτους είχε πιστωθεί κονδύλι ύψους 60.000 ευρώ για το 2013 που αφορούσε ορισμό δικηγόρων αυτά εξαντλήθηκαν μέσα σε λιγότερο από 5 μήνες.

Το γεγονός έθιξε κατά την εισήγηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή ο διευθυντής της Υπηρεσίας Π. Πεντάκης τονίζοντας ότι αν συνεχιστεί η σπατάλη πόρων με αυτόν τον ρυθμό τότε το πρόβλημα που θα προκύψει θα είναι μη αναστρέψιμο.

«Οι 60.000 ευρώ εξαντλήθηκαν και πλέον δεν έχουμε το περιθώριο να αντλήσουμε από πουθενά αλλού πιστώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια κατάσταση παρατηρείται και στον κωδικό των μετακινήσεων των υπαλλήλων με τον Π. Πεντάκη να θεωρεί ότι σπατάλη 9.000 ευρώ μέσα σε ένα 5μηνο από την ψήφιση των πιστώσεων είναι υπερβολική.

«Αυτά γίνονται όταν καθόμαστε και πληρώνουμε τα ταξιδάκια στην Τουρκία και την κάθε Τουρκία», είπε ο κ. Σκούφαλος, ζητώντας από τον δήμαρχο να λάβει μέτρα.

7.500 ευρώ για το πλύσιμο των μοκετών

Την ίδια ώρα πάντως που οι σύμβουλοι της Επιτροπής έψαχναν τρόπους περιορισμού των δαπανών ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Β. Μυριαγκός ανέφερε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο ορισμένοι διαχειρίζονται το κρατικό χρήμα.

«Όλα είναι θέματα χειρισμών. Οι εποχές είναι δύσκολες και εμείς ως αιρετοί είμαστε οι πρώτοι που οφείλουμε να διασφαλίσουμε την οικονομία στα κονδύλια και στις πιστώσεις. Για παράδειγμα η προηγουμένη διοίκηση είχε πιστώσει στον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου το ποσό των 7.500 ευρώ για τον καθαρισμό μοκετών. Είναι δυνατόν εμείς να μην μπορούμε να προσέξουμε τις μοκέτες μας ή ακόμα και να τις καθαρίσουμε;

Πήραμε λοιπόν μία σκούπα 1.000 ευρώ και τελείωσε το ζήτημα εκεί εξοικονομώντας παράλληλα 6.500 ευρώ το χρόνο από ένα περιττό έξοδο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ