21.10.2021 15:27

"Ρίζωσαν τη φιλία τους" τα παιδιά του Βερολίνου και του Μουσικού Σχολείου

Χέρι-χέρι κόντρα στην κλιματική αλλαγή

Με μια συμβολική πράξη αποφάσισαν μαθητές από το Βερολίνο και το Μουσικό Σχολείο Χίου να «ριζώσουν» μια φιλία που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.

Οι μαθητές φύτεψαν συμβολικά σκίνους κάνοντας πράξη το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν από τη χθεσινή εκδήλωση στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο κόντρα στην κλιματική αλλαγή.

Παρακάτω ο χαιρετισμός του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Ευαγγελινού με θέμα τη φιλία:

«Αγαπητοί μαθητές και συνάδελφοι.

Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι μαζί σας για την δεντροφύτευση του σκίνου που συμβολίζει την φιλία, την αγάπη και την συνεργασία μεταξύ των σχολείων μας.

Η Φιλία λοιπόν είναι το ουσιαστικό του ρήματος «φιλώ» που σημαίνει «αγαπώ». Κατά την αρχαία και πρώτη ερμηνεία της λέξης, Φιλία είναι η Αγάπη. «Φίλος» στα αρχαία ελληνικά είναι ο αγαπημένος, αυτός δηλαδή που βρίσκεται πολύ κοντά στην ψυχή μας.

Φιλία σήμαινε να μοιράζεσαι ιδέες, σκέψεις, ανάγκες, αισθήματα, όνειρα, αξίες, χρόνο, αντικείμενα. Μάλιστα, μαζί με τη Γενναιότητα, τη Σοφία και την Αγάπη θεωρούνταν μία εκ των τεσσάρων μεγάλων αρετών.

Εμείς οι Έλληνες, ως φορείς και συνεχιστές μιας σπουδαίας πνευματικής κληρονομιάς, στην οποία στηρίχθηκε όλος ο δυτικός τρόπος σκέψης, οφείλουμε να γνωρίζουμε τα μονοπάτια με τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι χάραξαν αυτή τη διαδρομή.

Τη φιλία, τη θεωρούμε ακόμη και σήμερα ως ακριβό δώρο.

Και αυτό είναι ΕΠΙΛΟΓΗ.

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ