29.8.2012 14:46

“Ψυχικά ασθενής ο 24χρονος” (ΒΙΝΤΕΟ)

- “ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ” ΛΕΕΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ

Την εικόνα ενός ανθρώπου που χρήζει άμεσης ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης έδωσε για τον 24χρονο από τα Καρδάμυλα, η δικηγόρος του Π. Κάρμαντζη, η οποία μιλώντας στον «π» χαρακτήρισε την υπεράσπιση του νεαρού ιδιαίτερα δύσκολη, αφού όπως είπε από την πρώτη στιγμή ομολόγησε 14 εμπρησμούς στην ευρύτερη περιοχή των Καρδαμύλων.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια ο 24χρονος κατά την ημέρα της σύλληψής του αρνήθηκε την παρουσία δικηγόρου, θεωρώντας ότι δεν έχει να αποκρύψει τίποτα.

Όπως εξήγησε η κ. Κάρμαντζη, ο νεαρός που ευθύνεται για τις πυρκαγιές στη Ράχη, τα Πάρπαντα, την Αγία Ειρήνη και άλλες περιοχές των Καρδαμύλων, δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του.

Μάλιστα τις περισσότερες φορές ο νεαρός καλούσε ο ίδιος την πυροσβεστική υπηρεσία ή τον πατέρα του που υπηρετεί στο πυροσβεστικό σώμα ενώ ήταν από τους πρώτους που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση.

Σε ότι αφορά τις πράξεις του, η κ. Κάρμαντζη μετέφερε στον τηλεοπτικό φακό ότι ο 24χρονος τις χαρακτήριζε ως πράξεις εκδίκησης χωρίς όμως να εξηγεί αναλυτικά ποιος ήταν ο λόγος που τον ώθησε στους εμπρησμούς.

«Μεταξύ των άλλων είπε ότι τις έβαζε επειδή δεν τον προσέλαβαν στο πυροσβεστικό σώμα, γεγονός βέβαια που δεν ευσταθεί αφού δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση».

Τέλος η δικηγόρος του νεαρού ανέφερε ότι ο πελάτης της δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου αφού αποδεδειγμένα και με παραστατικά βρισκόταν εκτός Χίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, εκδόθηκε απόφαση για μεταφορά του 24χρονου στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στις δικαστικές φυλακές Χίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Π. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ:

 

 

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ