13.4.2021 17:00

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου: «Στεκόμαστε απέναντι στην οπισθοδρομική και γραφειοκρατική μετάλλαξη του ΚΕΘΕΑ»

Η Επιχειρούμενη αποδόμηση του ΚΕΘΕΑ, από την κυβέρνηση πλήττει βαθύτατα τον θεραπευτικό και επιστημονικό του ρόλο και το μετατρέπει, σε γραφειοκρατικό μηχανισμό.

Με σχέδιο νόμου, επιλέγεται μεταξύ άλλων, η μείωση του αριθμού των θεραπευτικών δομών κατά το 1/3 μέσω συγχωνεύσεων, η επιλογή της «μείωσης της βλάβης» αντί της πλήρους απεξάρτησης των χρηστών και της ένταξης στην κοινωνία, η δημιουργία ξενώνων διαμονής και σωματικής απεξάρτησης αντί της ψυχοκοινωνικής στήριξης και ένταξης των χρηστών αλλά και της στήριξης της οικογένειας και του εντοπισμού των αιτιών που οδήγησαν στην εξάρτηση.

Το ΚΕΘΕΑ, από το 1983, με θεραπευτικά προγράμματα ψυχοκοινωνικής προσέγγισης, αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα και χωρίς την χορήγηση υποκατάστατων το πρόβλημα της χρήσης και της εξάρτησης.

Η Κυβέρνηση επιλέγει να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του μεγαλύτερου δικτύου υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας, αποτέλεσμα των ιδεοληπτικών εμμονών της για αποδόμηση όλων των δωρεάν υπηρεσιών από τις δημόσιες δομές και απόδειξη της απαξίωσης και απανθρωπιάς σε ανθρώπους που παλεύουν να σηκωθούν όρθιοι και να συνεχίσουν ισότιμα την ζωή τους,

Προφανώς, για την κυβέρνηση κάποιοι είναι εμπόδιο και πρέπει να μείνουν αόρατοι και αποκλεισμένοι.

Ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, στεκόμαστε απέναντι στην οπισθοδρομική και γραφειοκρατική μετάλλαξη του ΚΕΘΕΑ και υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο την διασφάλιση του θεραπευτικού ρόλου του, την διασφάλιση των εργαζομένων, την ισότητα ευκαιριών σε όλους τους πολίτες, το δικαίωμα στην πλήρη θεραπεία, την νομική και ψυχοκοινωνική τους στήριξη.

Υπερασπιζόμαστε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης που δεν θα αποκλείει, δεν θα στοχοποιεί και δεν θα εκδικείται.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ