17.9.2015 17:42

Πρώτο κουδούνι για το στολίδι των Καμποχώρων [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 120 ΜΑΘΗΤΕΣ

Με χαμόγελα και ικανοποίηση μαθητών, γονέων και δασκάλων γέμισε το πρωί της Πέμπτης το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων, αφού μετά από χρόνια προσπαθειών κι ενεργειών τελικά δόθηκε προς χρήση, αποτελώντας το πλέον σύγχρονο σχολικό συγκρότημα του νησιού.

Σχεδιασμένο να ικανοποιεί κάθε απαίτηση ενός σύγχρονου σχολικού περιβάλλοντος , το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του στους 120 μαθητές, τους τυχερούς όπως τους χαρακτήρισαν οι τοπικές αρχές.

Ο αγιασμός

Ο αγώνας δρόμου προκειμένου  το σχολείο να είναι έτοιμο προς χρήση, αλλά και η αναμονή μίας εβδομάδας τελικά απέδωσαν καρπούς κι έτσι παρουσία πλήθους γονέων, μαθητών, δασκάλων αλλά και κατοίκων των Καμποχώρων το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε ο πρώτος Αγιασμός του κτιρίου με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Διαθέτοντας ιατρείο, ασανσέρ,  ειδικό μηχανισμό για Α.με.Α που επιτρέπει την πρόσβαση σε κάθε σημείο του σχολείου, σύγχρονο εργαστήριο Φυσικής και Χημείας, καθώς και κουζίνα, χώρο εκδηλώσεων 180 θέσεων και σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων αποτελεί το πρότυπο για κάθε άλλη σχολική μονάδα πάνω στο νησί, γεγονός που επισημάνθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αρ. Καλαργάλη.

«Μεγαλύτερο κτίριο, περισσότερη ζεστασιά»

Εμφανώς συγκινημένος, παρουσιάστηκε στην ομιλία του απέναντι στους παριστάμενους ο διευθυντής του σχολείου Στ. Καμπούρης.

«Αυτό το κτίριο αποτελεί μία υπόσχεση για τα παιδιά μας. Αυτό εδώ το διδακτήριο όσο μεγάλο κι αν είναι, θα κρατήσει τη ζεστασιά του μικρού σχολικού κέντρου Καμποχώρων. Να είστε σίγουροι ότι η Σοφία, η Αγάπη, η Ελπίδα και η Πίστη θα είναι ο οδηγός μας για ένα καλύτερο αύριο για τους μαθητές μας», σημείωσε ο ίδιος.

Στην τελετή του Αγιασμού παρέστησαν ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, οι αντιπεριφερειάρχες Στ. Κάρμαντζης και Κ. Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλ. Χρύσης, η πρόεδρος του Ομηρείου Ε. Καλκούνη, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αρ. Καλαργάλης και ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ