30.1.2017 10:34

Πρώτο βήμα προσέγγισης θιγόμενων – ρουκετατζήδων

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΥ

Ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των θιγομένων κατοίκων και των ρουκετατζήδων κατάφερε και πέτυχε ο σύλλογος Φίλων των Βρονταδουσιακών Εθίμων.

Η πρώτη ουσιαστική συζήτηση διεξήχθη στο κινηματοθέατρο της ΠΕΚΕΒ την Κυριακή με πολλούς από τους κατοίκους των δύο ενοριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα να καταθέτουν από τη μία τους προβληματισμούς τους και από την άλλη την αγάπη τους για το έθιμο.

Ζητούν προστασία

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα μέτρα ασφαλείας με του θιγόμενους να εστιάζουν στην ανεπάρκεια των περιφράξεων αλλά και στη γενικότερη επιμέλεια πριν και μετά τη διεξαγωγή του εθίμου.

Όπως ειπώθηκε υπάρχουν αρκετά ακάλυπτα σημεία τα οποία παρά τις εκκλήσεις τους, δεν υπάρχει καμία φροντίδα για την περίφραξή τους. Επιπλέον τονίστηκε από τους ίδιους ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν νοιάζεται από την επομένη του Ρουκετοπόλεμου με αποτέλεσμα πολλές ζημιές να μην αποζημειώνονται.

Το γεγονός μάλιστα ότι η πλειονότητα όσων παρεβρέθηκαν τόνισαν ότι δεν έχουν καμία αντίρρηση να διεξαχθεί το έθιμο με μέτρο αφού πρώτα διασφαλιστεί ότι θα εισακουστούν τα αιτήματά τους για επαρκή περίφραξη αποτέλεσε την πρώτη θετική είδηση από πέρυσι όπου μετά από ολόκληρες δεκαετίες δεν πραγματοποιήθηκε το έθιμο.

Επόμενο βήμα στη διαδικασία διαλόγου που ξεκίνησε, είναι η ενεργή εμπλοκή του Δήμου που καλείται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα και τις καταστάσεις να πιέζουν ώστε το βράδυ του Μ. Σαββάτου ο Βροντάδος να μην είναι χωρισμένος στα δύο, οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν άμεσα. Η κατανόηση του προβλήματος και η επίλυσή του είναι ένας μονόδρομος τον οποίο κάτοικοι, ρουκετζήδες και Δήμος θα πρέπει να διαβούν μαζί. Θα τα καταφέρουν;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ