13.1.2014 16:05

Πρωτιά στις αφίξεις Τούρκων τουριστών στο Αιγαίο

ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ VISA ΖΗΤΑ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Έχοντας φάει τη μια κατραπακιά πίσω από την άλλη στον τουρισμό, μια πρωτιά αυτή των αφίξεων Τούρκων τουριστών φαντάζει εξωπραγματική, αν και αληθινή.
Ήρθαν στη Χίο περισσότεροι Τούρκοι ακόμη κι από τη Ρόδο. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά του Υπ. Δημόσιας Τάξης όπως εμφανίζονται αναφορικά σε σχετική ερώτηση του Κ. Τριαντάφυλλου.
Ο Χιώτης βουλευτής ζητά να μάθει αν είναι στις προθέσεις των αρμόδιων υπουργείων η συνέχιση και διεύρυνση του προγράμματος έκδοσης visa σε πολίτες χωρών εκτός Schengen με επίσπευση των διαδικασιών. Από την απάντηση των υπουργείων εκτός του ότι διαφαίνεται η πρόθεση της ελληνικής προεδρίας να συνεχίσει το εν λόγω πρόγραμμα, αποδεικνύεται παράλληλα πόσο σημαντική είναι για την οικονομία των νησιών η προσέλευση των Τούρκων τουριστών.
Χιώτικη πρωτιά
Η Χίος έχει τον πρώτο λόγο στις αφίξεις Τούρκων τουριστών ξεπερνώντας ακόμη και τη Ρόδο. Έτσι,  από τις 30/4/2013 μέχρι τις 31/10/2013 συνολικά 18.610 αλλοδαποί αφίχθησαν μέσω του προγράμματος στη χώρα μας.
Από αυτούς από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου δόθηκαν 4.884 θεωρήσεις, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου 4.821, από τη Λέσβο 4.190, από την Κω 2.932 και από τη Σάμο 1.783.
Τα βήματα έγιναν, η πρωτιά κατακτήθηκε έστω και με ερασιτεχνισμούς, το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί και να πάει ακόμη καλύτερα προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και κυρίως οικονομίας η οποία και μαθηματικά στηρίζεται κατά πολύ και στους Τούρκους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ