5.2.2013 12:54

Πρώτη πανελλαδική δικαίωση εργαζομένων κατά της διαθεσιμότητας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Νομολογία δημιούργησε η σημερινή απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Χίου, αφού πρώτο πανελλαδικά εξέδωσε απόφαση για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων του Δήμου Χίου που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

 

Η πρόεδρος του μονομελούς έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων αφού μελέτησε προηγουμένως αναλυτικά τα επιχειρήματα των αντίδικων.

 

Έτσι με τις υπ’ αριθμόν 35, 36 και 37 αποφάσεις του 2013, το δικαστήριο αποφάσισε, πρώτον να δικάσει αντιμωλία των διαδίκων, να δεχθεί την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, να υποχρεώσει τον Δήμο Χίου να αποδεχθεί, ροσωρινά μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της τακτικής αγωγής και εφ’ όσον αυτή ασκηθεί εντός 30 ημερών, τις υπηρεσίες των αιτούντων με τους αρχικούς όρους πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Επίσης καταδικάζει το Δήμο Χίου σε χρηματική ποινή ύψους 100 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζομένων ενώ καταδικάζει και τα δικαστικά έξοδα 250ευρώ για κάθε θιγόμενο κατά του Δήμου Χίου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«H απόφαση αυτή αποτελεί κόλαφο στις αντισυνταγματικές επιλογές της άθλιας συγκυβέρνησης και συνιστά κατ’ ουσία  ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων στο Δημόσιο και  ισχυρό ράπισμα των αυθαίρετων πρακτικών του Υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.

Η δικαίωση των εργαζομένων του Δήμου Χίου πάρθηκε σε μία περίοδο που τη χαρακτηρίζουν η ένταση της κυβερνητικής βίας και η κλιμάκωση της αυθαιρεσίας των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στο διεκδικητικό κίνημα των εργαζομένων.

 Η δικαίωση αυτή αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη σε έναν αγώνα που ξεκίνησε μήνες πριν στους δρόμους, συνεχίσθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων και  θα ολοκληρωθεί με την ολική ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων και της εξαθλίωσης της κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τοπικός σύλλογος ΟΤΑ Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ