30.9.2014 10:26

Πρώτα μελέτη και μετά έργα στο λιμάνι

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Για αυτονόητες μικροεργασίες που όμως προϋποθέτουν πρώτα από όλα τη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για να εκτελεστούν, έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου Μ. Μπελέγρης με αφορμή τα αιτήματα που διατυπώνει σε επιστολή της η Attica Group, τόσο προς το Λιμεναρχείο όσο και ως προς το Λιμενικό Ταμείο.

«Να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση»

Όπως σημείωσε ο κ. Μπελέγρης το βασικό ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που για άγνωστο λόγο εκκρεμεί εδώ και 3 χρόνια.

«Έχουμε μπει ήδη στη διαδικασία να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιος συνεχώς μπλοκάρει τη Μ.Π.Ε. με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Ήδη εξετάζουμε την παρουσία μας στο ΥΠΕΚΑ προκειμένου να διευθετήσουμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα και να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπελέγρης.

Μάλιστα ως πρώτη κίνηση για την επίλυση των προβλημάτων ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε στον «π» ότι θα τροποποιήσει τον προϋπολογισμό εντός του μήνα ώστε να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις που απαιτούνται για την εκβάθυνση του λιμένα Χίου στο σημείο ελιγμών των πλοίων, έργο που πιθανολογείται ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του έτους.

«Για το άλλο ζήτημα που έθεσε η Attica, πέρα από αυτός της εκβάθυνσης, δηλαδή της ανακατασκευής της ράμπας, αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουμε την έκδοση της ΜΠΕ για να προχωρήσουμε», κατέληξε ο ίδιος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ