15.4.2015 14:27

Προσθαλασσώνεται στη Χίο η «Ελληνικά Υδροπλάνα» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΕ ΧΙΟ, ΨΑΡΑ ΚΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Το πρώτο μεγάλο βήμα, αυτό της ανακήρυξης αναδόχου για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες έκανε το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο που κατοχύρωσε τον ανοιχτό διαγωνισμό  στην εταιρία «Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.».

Στη Χίο μάλιστα βρέθηκε και ο πρόεδρος της εταιρείας Ν. Χαραλάμπους θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει το έμπρακτο ενδιαφέρον των μετόχων της εταιρείας για το νησί, που σύμφωνα με τον ίδιο θα αποτελέσει κόμβο στα δρομολόγια τα οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσουν εντός του 2015.

Η εταιρία μίσθωσε το χώρο δίπλα στο Μπούρτζι έναντι του ποσού των 2.000 ευρώ ετησίως ενώ με ίδια έξοδα θα αναλάβει την εκπόνηση μελετών και το κόστος των εγκαταστάσεων που θα αποτελούνται από μη μόνιμες κατασκευές.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαραλάμπους μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ τα υδροπλάνα της εταιρίας θα πραγματοποιούν τακτικές πτήσεις, περιηγητικές, ναυλωμένες, μεταφορές σε θέρετρα, μεταφορές φορτίων αλλά και αεροδιακομιδές πρώτων βοηθειών.

Μάλιστα απαντώντας στο αν τα υδροπλάνα αποτελούν «ελιτίστικο» τρόπο μεταφοράς σημείωσε ότι σχεδόν στο σύνολό τους όλα τα δρομολόγια είναι φθηνότερα από αυτά του αεροπλάνου.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών ο πρόεδρος της εταιρίας ξεκαθάρισε ότι όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης καθώς οι υπηρεσίες των Υπουργείων είναι αυτές που θα προωθήσουν τα ζητήματα της άμεσης αδειοδότησης.

«Προς το παρόν έχουμε λάβει μόνο μία άδεια, αυτή της Κέρκυρας, και αναμένουμε σύντομα και τις υπόλοιπες», είπε ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ξεκινήσει καμία πτήση αν δεν υπάρξει προηγουμένως οργανωμένο δίκτυο υδατοδρομίων τουλάχιστον στο Βόρειο Αιγαίο.

Αναφορικά πάντως με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο βόρειο Αιγαίο ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες είπε ότι η εναλλακτική λύση είναι η προσγείωση και η απογείωση από το αεροδρόμιο ενώ τόνισε ότι ο κατασκευαστής των υδροπλάνων επιτρέπει αποθαλάσσωση και προσθαλάσσωση σε κυματισμό έως δύο μέτρων.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Ν. Χαραλάμπους

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ