12.11.2014 9:20

Προσπάθεια για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των ελαιοτριβείων

ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΝΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ

Στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση των ελαιοτριβείων που ειδικά στη γειτονική Λέσβο έχει δημιουργήσει άπειρα προβλήματα καθιστώντας τα περισσότερα ελαιοτριβεία χωρίς άδεια, στοχεύει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ύστερα από τη τελευταία συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα, αποφασίστηκε και ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι δυσκολίες για την αδειοδότηση και λειτουργία των ελαιουργείων στις νησιωτικές περιοχές.

 

Έτσι στάλθηκαν στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής προτάσεις για την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου.

 

Οι προτάσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν απόψεις τόσο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όσο και ελαιοτριβέων της Λέσβου, ζητήθηκε να τεθούν υπόψη της διυπουργικής ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί από το ΥΠΕΚΑ για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα ζητήθηκε να υπάρξει συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας, προκειμένου να αναπτυχθούν οι προτάσεις αυτές.

 

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να προκύψουν βιώσιμες εναλλακτικές προτάσεις βελτίωσης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση και λειτουργία των ελαιουργείων, με ταυτόχρονη προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ