16.5.2014 11:33

Προκρίνεται το Θόλος;

ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Σε 4 περιοχές, από τις συνολικά 9 που εξετάστηκαν, κατέληξε το κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης έπειτα από την 3ήμερη παραμονή του στο νησί, που είχε ως στόχο την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία των νέων δικαστικών φυλακών του νησιού.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Χίου, οι 4 περιοχές που προτάθηκαν είναι το Θόλος, το Αίπος, το «18» στο Πιτυός, ενώ ως εναλλακτική των τριών προτάθηκε η τοποθεσία «Καμπί». Από την άλλη εκτός συναγωνισμού, παρότι αρχικά θεωρούνταν «φαβορί», βγήκαν οι Καρυές.

«Μετά την πάροδο 20 ημερών η επιτροπή θα ανακοινώσει τον καταλληλότερο χώρο για τις νέες φυλακές», σημείωσε ο Π. Λαμπρινούδης στον «π».

Από την άλλη σε ότι αφορά στα χρονοδιαγράμματα η σύνταξη των μελετών αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του 2016 ενώ το έργο θα εκτελεστεί σε βάθος 5ετίας με τη βασική προϋπόθεση ότι θα έχουν εξασφαλιστεί τα 25 εκ. ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίηση του. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ