26.7.2016 17:04

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΕΣΣΑΣ: «Δεν διορθώσαμε τα λάθη του 2012» [ΒΙΝΤΕΟ]

Πρόσωπα απελπισμένα αλλά και γεμάτα αγωνία αντίκριζε κανείς επισκεπτόμενος τη Βέσσα λίγες ώρες μετά την επέλαση του πύρινου μετώπου. Μέσα σε λίγες ώρες οι κόποι και οι προσπάθειες των ελάχιστων Μαστιχοπαραγωγών που κρατούν ζωντανό το χωριό παραδόθηκαν στις φλόγες, με πολλούς από τους πληγέντες να αποζητούν πλέον ένα κίνητρο για να μην εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες.

Με δηλώσεις του στον «π» ο πρόεδρος του οικισμού Β. Καβουράκης, που είδε το χωριό του να καταστρέφεται δύο φορές πριν καν προλάβει να συνέλθει από τις συνέπειες του πύρινου μετώπου του 2012, ζήτησε επιπλέον στήριξη από την πολιτεία κάνοντας λόγο ακόμα και για φοροαπαλλαγές στους οικισμούς που η καταστροφές ξεπερνούν το90% στις μαστιχοκαλλιέργιες.

 

«Δυστυχώς οι προσπάθειες που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια καταστράφηκαν μέσα σε μία νύχτα. Από το 2012 μέχρι σήμερα που μας ξαναβρήκε το κακό δεν πήραμε καμία πρωτοβουλία να διορθώσουμε τα λάθη μας. Δεν έγιναν αντιπυρικές ζώνες, δεν μαζεύτηκαν τα καμένα δέντρα και δεν καθαρίστηκαν οι δρόμοι όπως έπρεπε. Επιπλέον δεν υπήρξε καμία ενέργεια από τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα τα πεύκα να πέφτουν πάνω στους στύλους και να δημιουργούν προβλήματα. Έτσι ολοκληρώθηκε το κακό του 2012. Όπως και τότε έτσι και τώρα ζητάμε μία στήριξη που ποτέ δεν είχαμε μέχρι σήμερα. Το χωριό μου δυστυχώς δεν έχει άλλους πόρους να ζήσει. Ένα μαστίχι και δύο καφενεία μας έχουν απομείνει», ανέφερε ο κ. Καβουράκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ