3.10.2012 11:14

Ας πουν ότι δεν έχουν λεφτά να τελειώνουμε

ΝΕΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
Μόνο ως εμπαιγμό από την κεντρική διοίκηση μπορεί να εκληφθεί πλέον η νέα καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
 
Όπως εξήγησε στον «π» ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ, Α. Παπαντωνάκης, πριν δύο ημέρες κλήθηκε ειδικός υπάλληλος να μεταβεί στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να παραλάβει τα εμβάσματα πληρωμών των εργαζομένων σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες.
 
Ωστόσο προς μεγάλη απογοήτευση όλων, όταν ο υπάλληλος από τη Χίο έφθασε στην Αθήνα, τον ενημέρωσαν ότι η υπόλογος υπάλληλος ήταν σε καθεστώς αναρρωτικής άδειας για 15 ημέρες.
 
«Δυσάρεστες εξελίξεις»
 
Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ Χίου μετέφερε την είδηση της νέας ακύρωσης πληρωμής στους 5μηνίτες συμβασιούχους του προγράμματος που από την υπογραφή της σύμβασης τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.
Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Παπαντωνάκη ο οποίος τηλεφωνώντας στην Αθήνα θέλησε να ζητήσει εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη συμπεριφορά του Υπουργείου.
Όμως αντί εξήγησης ο ίδιος έλαβε την απάντηση ότι τελικά ορίστηκε νέα υπόλογος υπάλληλος που θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχου και έγκρισης των εμβασμάτων από την αρχή, με αποτέλεσμα να υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση στην πληρωμή των υπαλλήλων.
 
«Ειλικρινά ντρέπομαι και εξοργίζομαι για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του Υπουργείου. Κανονικά τα χρήματα έπρεπε να έχουν μπει. Δεν ξέρω πλέον τι να πω. Αν δεν δω τα χρήματα κατατεθειμένα στην τράπεζα δεν πιστεύω κανέναν, παρά τις όποιες υποσχέσεις δίδονται ότι η νέα διαδικασία ελέγχου θα είναι σύντομη», ανέφερε.
 
Λευκή απεργία και στάσεις εργασίας
 
Την ίδια ώρα πάντως κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους φαίνεται ότι θα αποφασίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αφού αργά χθες το απόγευμα πληροφορίες ήθελαν τους εκπροσώπους των 9 υποέργων του προγράμματος να συντονίζουν τις δράσεις τους.
Πάντως μέχρι και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται κάτω από ιδιότροπο καθεστώς, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που είτε κάνουν λευκή απεργία, είτε πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την παρούσα κατάσταση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ