29.10.2012 11:52

Που πας καραβάκι σε τέτοιο καιρό…

• ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΠΑΝ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η επιστολή του Χ. Μπεχλιβάνη στον «π» της Παρασκευής για την ανάγκη τροποποιήσεων του εθίμου των Αγιοβασιλιάτικων Καραβακιών στάθηκε αρκετή για να δώσει το ερέθισμα στον αντιδήμαρχο Π. Στεφάνου να καλέσει σε κλειστή σύσκεψη σήμερα Δευτέρα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Έτσι Περιηγητική Λέσχη, Νομικό Πρόσωπο Δήμου Χίου και συνεργεία θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να βρουν τη χρυσή τομή για τη συνέχιση του εθίμου, με το δεδομένο ότι οι αλλαγές αποτελούν αναγκαιότητα.
Ο κ. Στεφάνου ετοιμάζεται να επαναφέρει προς συζήτηση το θέμα της αξιοποίησης των καραβιών μετά το έθιμο, αφού πολλά από αυτά αποτελούν πραγματικά στολίδια.
«Δε γίνεται να μην αξιοποιούνται και να παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε να προκύπτουν έσοδα και για τα συνεργεία κατασκευής αλλά και για την προβολή του εθίμου», τονίζει.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ