10.12.2014 10:13

Ποτέ δεν είναι αργά...

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ

Δύο εβδομάδες πριν την εορτή των Χριστουγέννων κι ενώ άλλες πρωτεύουσες έχουν βάλει τα γιορτινά τους, στη Χίο τα συνεργεία του Δήμου ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας ώστε να τοποθετήσουν τα φωτεινά λαμπιόνια στο κέντρο της πόλης.

Παρότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, οι καιρικές συνθήκες και τα έντονα φαινόμενα δεν έχουν επιτρέψει στα συνεργεία να προχωρήσουν στον κυρίως στολισμό του κέντρου.

Αυτός προβλέπει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση του εξοπλισμού που υπάρχει στις αποθήκες του Δήμου από τα προηγούμενα χρόνια ώστε να επιτευχθεί αντίστοιχα και η μεγαλύτερη δυνατή οικονομία.

Σε ότι αφορά στο κέντρο, το κύριο βάρος θα δοθεί στην τοποθέτηση διχτυών με λαμπιόνια στα δέντρα περιμετρικά της πλατείας, η τοποθέτηση του γιορτινού φωτεινού καραβιού στην πλατεία Βουνακίου αλλά και την φωταγώγηση των κτιρίων τις ημέρες των εορτών.

O εορταστικός φωτισμός της Απλωταριάς θα ανάψει και φέτος, με τα εκατοντάδες λαμπιόνια που είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη δημοτική θητεία να κάνουν τη νύχτα - μέρα. Παράλληλα ο φετινός σχεδιασμός προβλέπει και τη φωταγώγηση των παράδρομων της Απλωταριάς με λαμπιόνια «καταρράκτες».

Βενιζέλου και Ροδοκανάκη έχουν βάλει τα … φτωχικά γιορτινά τους ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην υπόλοιπη Χίο τα συνεργεία έχουν αρχίσει την τοποθέτηση στολιδιών σε Αμανή και Καρδάμυλα ενώ σταδιακά φωτίζονται ο Βροντάδος, η Ιωνία και τα Μαστιχοχώρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι όποιες παρεμβάσεις να μην υπερβούν σε κόστος τις 10.000 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ