4.4.2013 12:27

Πως θα τροφοδοτείται η αγορά;

• Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΚΑΙ ΣΤ. ΤΣΟΥΡΗ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Με γοργά βήματα προχωρούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι εργασίες ανάπλασης της Απλωταριάς και των παράδρομών της, αλλάζοντας την εικόνα του εμπορικού κέντρου. Η ανάπλαση, όπως είναι αναμενόμενο, προκαλεί αλλαγές και στον τρόπο κυκλοφορίας των οχημάτων, κυρίως στις οδούς που διασταυρώνονται με την Απλωταριά.

Μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην εμπορικότερη οδό της πόλης, σειρά έχει η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και λεωφορείων από την οδό Φιλίππου Αργέντη στην Απλωταριά και εν συνεχεία στην Καλαμπόκα.

Στην απόφαση συντέλεσε η επέκταση της ανάπλασης της Απλωταριάς μέχρι το σημείο της διαστάυρωσής της με τις οδούς Καλαμπόκα και Στεφάνου Τσουρή.  

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου, μετά την επέκταση της ανάπλασης και την πλακόστρωση του τμήματος που μέχρι σήμερα είναι οδόστρωμα, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση Ι.Χ. μικρού κυβισμού.

«Το συγκεκριμένο τμήμα της ανάπλασης θα προχωρήσει άμεσα,  βάση του σχεδίου που από την αρχή κάναμε γνωστό. Όταν ο δρόμος πλακοστρωθεί, δε θα μπορεί να διέρχεται κανένα λεωφορείο ή φορτηγό.

Πρόθεσή μας είναι η σταδιακή πεζοδρόμηση της οδού Αμάντου (πίσω από τη Μητρόπολη) καθώς και η οδός Μητροπόλεως μπροστά από τη Μητρόπολη.

Όλα αυτά θα γίνουν, αν εξασφαλιστούν οι πιστώσεις. Προς το παρόν το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανάπλαση θα επεκταθεί στο σημείο συνάντησης των τριών οδών, δηλαδή Απλωταριάς με Καλαμπόκα και Στεφάνου Τσουρή», επιμένει.

Το ερώτημα

Στο ερώτημα πως θα γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων στις εμπορικές οδούς Καλαμπόκα και Στ. Τσουρή ή η διέλευση πυροσβεστικών ή άλλων πρώτης ανάγκης βαρέων οχημάτων, η δημοτική αρχή δε διαθέτει πειστική απάντηση. Θα μπορούν, ισχυρίζεται για τα πυροσβεστικά οχήματα, η διέλευση τους να γίνεται με προσωρινή αντιδρόμηση. Για δε την τροφοδοσία των καταστημάτων λύση, προς το παρόν, δεν υφίσταται. Ούτε είναι εύκολο να εφαρμοστεί, με βάση τα γεωμετρικά στοιχεία των οδών. Μήπως πρόκειται για βεβιασμένη απόφαση, η οποία θα προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις;  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ