21.6.2012 18:19

Πολλά έξοδα, μικρή ανταπόκριση

ΜΟΛΙΣ 17 ΒΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΣΕΙ Η Α.Δ. ΧΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ.

 
Δυσανάλογες με τα αποτελέσματα φαίνεται τελικά ότι είναι οι προσδοκίες της χιώτικης κοινωνίας σε ότι αφορά την έκδοση βίζας σε Τούρκους επισκέπτες στο νησί μας, μέσω του πιλοτικού προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγάιου, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε Χίο, Λέσβο και Σάμο από τις 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη.
Έτσι από την ημέρα λειτουργίας του προγράμματος στη γειτονική Μυτιλήνη έχουν εκδοθεί 19 βίζες, στη Χίο 17 ενώ στη Σάμο καμία. Σε αυτό το αποτέλεσμα όπως όλα δείχνουν οδηγεί το γεγονός ότι η βίζα που εκδίδεται στη Χίο είναι διάρκειας 15 ημερών με κόστος 65 ευρώ ενώ με την ίδια τιμή το ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης εκδίδει βίζες με τρίμηνη ή παραπάνω διάρκεια.
Σε ότι αφορά τον οικίσκο της Αστυνομικής Διεύθυνσης έξω από το Τελωνείο του νησιού, παρά το γεγονός ότι έχει τοποθετηθεί δεν λειτουργεί ακόμα, αφού από τη μία το Λιμενικό Ταμείο Χίου αρνήθηκε να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για την παραχώρηση του χώρου ενώ από την άλλη αναμένεται ακόμα η σύνδεσή του με το Τελωνείο, προκειμένου να παίρνει από εκεί ρεύμα.
«Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει περί τις 15.000 ευρώ για την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη λειτουργία του οικίσκου. Η μικρή ανταπόκριση από πλευράς Τούρκων επισκεπτών μας προβληματίζει αλλά αυτός είναι ο λόγος που η έκδοση της Βίζας στα Τελωνεία Χίου, Σάμου και Λέσβου είναι σε πειραματικό στάδιο. Τον Σεπτέμβρη θα δούμε τι έσοδα και τι έξοδα είχαμε από αυτή την υπόθεση και αναλόγως θα ενεργήσουμε και θα αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα», ανέφερε μιλώντας στον «π» η θεματική αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Λ. Λύκου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ