13.10.2012 14:22

Ποιος τους το λέει;

 
Στην αντίδραση των οδηγών taxi φαίνεται ότι προσκρούει επί του παρόντος η πρόθεση των αρμόδιων αρχών να ξηλώσουν τις παράνομες πιάτσες στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης δικύκλων, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.
Η πρόταση του Π. Πεντάκη για απομάκρυνση των taxi από την πιάτσα μπροστά από το πάρκο Α. Παπανδρέου και πίσω από την Περιφέρεια βρίσκει σύμφωνη τη λογική, αφού εδώ και χρόνια η επαγγελματική ομάδα των οδηγών taxi έχει στρατοπεδεύσει σε όλη την έκταση της πλατείας.
Όπως προβλέπει η εισήγηση, που έγινε αποδεκτή από τα μέλη της Επιτροπής Κυκλοφορίας, στο αμέσως επόμενο διάστημα και με τη σύμφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η μέχρι σήμερα χαώδης εικόνα που διαμορφώνεται πίσω από την Περιφέρεια θα αποτελέσει παρελθόν και θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για δίκυκλα. Το ίδιο θα ισχύσει και για την πλατεία Παπανδρέου, όπου οι οδηγοί ταξί, χωρίς καμία προηγούμενη απόφαση, κατέλαβαν το χώρο και τον χρησιμοποίησαν για πιάτσα.
Σημαντική ήταν η υπόδειξη της Κλ. Κωστάλα, η οποία αποκάλυψε ότι ο μισός δρόμος πίσω από την Π.Ε. Χίου αποτελεί οικόπεδο της πρώην Δημαρχίας, ενώ τόνισε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει να επικρατεί αυτή η εικόνα με τα taxi να συμπληρώνουν τρεις λωρίδες αναμονής και να αποκλείουν τον χώρο.
Θα επιδειχθεί  η αναγκαία πολιτική βούληση και πυγμή ή θα επικρατήσει ξανά ο νόμος της αυθαιρεσίας και του παραλόγου; 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ