30.6.2014 10:24

Πληρώνει τα σπασμένα

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 126.000 ΕΥΡΩ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Αντιμέτωπος με λάθη του παρελθόντος έρχεται και πάλι ο Δήμος Χίου, που αυτή τη φορά αντιμετωπίζει τη στέρηση φορολογικής ενημερότητας από τη Δ.Ο.Υ. Χίου εξαιτίας βεβαιωμένου προστίμου ύψους 126.400 ευρώ.  

Η υπόθεση έρχεται και πάλι στην επιφάνεια με αφορμή την προ ετών απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και αφορά την εκμίσθωση τμημάτων γης στην περιοχή του Θόλους εκεί όπου δραστηριοποιείται η εταιρία Lafarge Beton AEBE.

Σύμφωνα με τη νομική σύμβουλο Γρ. Αλοιμόνου, το συγκεκριμένο πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή η εταιρία προβαίνει σε παραγωγή αδρανών υλικών, κοινώς πραγματοποιεί λατομικές εργασίες που παραβαίνουν τις περιβαλλοντικές διατάξεις.

«Ο Δήμος έχει προσβάλει το πρόστιμο σε επίπεδο Συμβουλίου Επικρατείας όμως η απόφαση εκκρεμεί εδώ και χρόνια», εξήγησε η ίδια.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας Π. Πεντάκης με έγγραφό του στην Οικονομική Υπηρεσία σημειώνει ότι ως μισθωτής του χώρου ο Δήμος θα πρέπει να αναζητήσει λύση καθώς έχει διακοπεί η φορολογική του ενημερότητα.

«Είναι κάτι για το οποίο δεν φταίει ο Δήμος όμως μας πήρε η μπάλα επειδή η συγκεκριμένη έκταση ανήκει σε εμάς. Θα πρέπει να δούμε είτε πως θα μπορέσουμε να καταθέσουμε ένσταση στη Δ.Ο.Υ. Χίου, είτε πως θα μπορέσουμε να το αποπληρώσουμε. Αυτά θα τα αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή», εξήγησε κ. Πεντάκης.

Βασικό ζητούμενο και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν ο Δήμος έχει ελέγξει στο παρελθόν τη δραστηριότητα της εταιρίας, για την οποία έχουν διατυπωθεί ερωτηματικά από τους  κατοίκους των τριγύρων περιοχών όπως η Συκιάδα, το Παντουκιός και η Λαγκάδα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ