30.6.2014 10:24

Πληρώνει τα σπασμένα

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 126.000 ΕΥΡΩ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Αντιμέτωπος με λάθη του παρελθόντος έρχεται και πάλι ο Δήμος Χίου, που αυτή τη φορά αντιμετωπίζει τη στέρηση φορολογικής ενημερότητας από τη Δ.Ο.Υ. Χίου εξαιτίας βεβαιωμένου προστίμου ύψους 126.400 ευρώ.  

Η υπόθεση έρχεται και πάλι στην επιφάνεια με αφορμή την προ ετών απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και αφορά την εκμίσθωση τμημάτων γης στην περιοχή του Θόλους εκεί όπου δραστηριοποιείται η εταιρία Lafarge Beton AEBE.

Σύμφωνα με τη νομική σύμβουλο Γρ. Αλοιμόνου, το συγκεκριμένο πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή η εταιρία προβαίνει σε παραγωγή αδρανών υλικών, κοινώς πραγματοποιεί λατομικές εργασίες που παραβαίνουν τις περιβαλλοντικές διατάξεις.

«Ο Δήμος έχει προσβάλει το πρόστιμο σε επίπεδο Συμβουλίου Επικρατείας όμως η απόφαση εκκρεμεί εδώ και χρόνια», εξήγησε η ίδια.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας Π. Πεντάκης με έγγραφό του στην Οικονομική Υπηρεσία σημειώνει ότι ως μισθωτής του χώρου ο Δήμος θα πρέπει να αναζητήσει λύση καθώς έχει διακοπεί η φορολογική του ενημερότητα.

«Είναι κάτι για το οποίο δεν φταίει ο Δήμος όμως μας πήρε η μπάλα επειδή η συγκεκριμένη έκταση ανήκει σε εμάς. Θα πρέπει να δούμε είτε πως θα μπορέσουμε να καταθέσουμε ένσταση στη Δ.Ο.Υ. Χίου, είτε πως θα μπορέσουμε να το αποπληρώσουμε. Αυτά θα τα αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή», εξήγησε κ. Πεντάκης.

Βασικό ζητούμενο και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν ο Δήμος έχει ελέγξει στο παρελθόν τη δραστηριότητα της εταιρίας, για την οποία έχουν διατυπωθεί ερωτηματικά από τους  κατοίκους των τριγύρων περιοχών όπως η Συκιάδα, το Παντουκιός και η Λαγκάδα. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ