22.10.2015 11:52

Πληρώνει για τη ΒΙΑΛ ο Μουζάλας;

Νέα δεδομένα για την αγορά του πολυπόθητου εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. και την εν μέρει αξιοποίησή του ως χώρου οργανωμένης ταυτοποίησης κι προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, σηματοδοτεί, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο, η αυριανή επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα στη Χίο.

Η καθημερινή επαφή με τον Μ. Βουρνού φαίνεται ότι πείθει τελικά τον Υπουργό για τις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται προς την επίλυση του μεταναστευτικού, κι έτσι αναμένεται να ανακοινώσει ότι το Υπουργείο θα αναλάβει το ίδιο το κόστος αγοράς του κτιρίου μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Αυτό σημαίνει ότι αν όλα πάνε καλά ο Δήμος δεν θα χρειαστεί να μπει στη διαδικασία λήψης δανείου ύψους 670.000 ευρώ, εξοικονομώντας επιπλέον χρήματα σε μία δύσκολη για τον τόπο και τη χώρα πολιτική συγκυρία», ανέφερε στον «π» στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο σχεδιασμός για τη ΒΙ.ΑΛ. όχι μόνο δεν ακυρώνεται αλλά πλέον φαντάζει μονόδρομος.

«Η σκέψη για τη χρήση των Ταμπάκικων είχε κατατεθεί ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή. Θεωρώ ότι είναι σφάλμα αντί να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την πραγματοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου που ακούει στο όνομα ΒΙ.ΑΛ. την τελευταία στιγμή να πετάμε προτάσεις, όπως η ενοικίαση των Ταμπάκικων. Σκέψεις που ούτως ή άλλως δεν υπήρχαν στον μέχρι σήμερα σχεδιασμό», σχολίαζαν κύκλοι της δημοτικής αρχής.

Στη Χίο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σημαντική, παράλληλα, ήταν και η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς με  τον Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Αβραμόπουλο, στο περιθώριο συνάντησης του τελευταίου με τους δημάρχους των νησιών που αποτελούν πύλες εισόδου για μετανάστες.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβεί στη Χίο προκειμένου να αποτυπώσει την κατάσταση και να προτείνει επιπλέον προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ