19.1.2017 9:50

Πλημμύρισαν στα Λιβάδια

Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 4ου ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΙ’ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Πλημμύρισαν οι ιδιοκτησίες των κατοίκων της περιοχής των Λιβαδίων Αντώνη  Λοϊζου, Παντελή Βουδιά, Παντελή Σταθάκη   και  Νίκου Μοσχούρη, από τον εσωτερικό δρόμο έως  την παραλία του Τάγματος,  οι οποίες γειτνιάζουν με το κατασκευαζόμενο 4ο τμήμα του δρόμου παράκαμψης της πόλης. Σύμφωνα με τους θιγόμενους το φαινόμενο δημιουργήθηκε επειδή από το νερό που κατεβαίνει από την υδατολεκάνη της Κλειδούς υπερχείλισε τα πηγάδια και με το σκάψιμο για τη διάνοιξη καταστράφηκαν οι νεροδιαβασιές από τις οποίες διοχετευόταν  τα νερά στα περιβόλια ή κατέληγαν στον χείμαρρο Κουφό. Αυτό  είχε σαν αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί  και να λιμνάσει στα κτήματα τους.

Η καταστροφή

Οι ιδιοκτησίες πλημμύρησαν επειδή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν είχε προβλέψει τη δημιουργία υπέργειου πρόχειρου αγωγού διαφυγής του νερού, ή την κατασκευή υπόγειου αγωγού που θα οδηγεί  τα νερά στο κεντρικό δίκτυο. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με την παρέμβαση της κατασκευάστριας εταιρίας Ζενιώδη - Πικούνη, το συνεργείο της οποίας άνοιξε ένα πρόχειρο αγωγό (χαντάκι) με κατεύθυνση προς της θάλασσα και διευθετήθηκε η ομαλή ροή του νερού.

«Όλα γίνονται πρόχειρα, τους είχα προειδοποιήσει έγκαιρα ότι θα πλημμυρίσουμε, αλλά δεν έκαναν ό,τι πρέπει. Τώρα αποστραγγίστηκαν, αλλά θα πλημμυρήσουμε πάλι  γιατί θα βρέχει αρκετό καιρό ακόμη και αυτή η περιοχή πιάνει πολύ νερό», δηλώνει ο Αντώνης Λοϊζος.

Με έμφαση επισημαίνουν ότι, έστω και αργά,  πρέπει τώρα  να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθούν σοβαρότερες  καταστροφές, αν  ενταθούν  οι βροχές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ