1.6.2012 16:50

Πλιάτσικο στο Αίπος

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΤΟΥ «Π» ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Εικόνα εγκατάλειψης και πλιάτσικου εμφανίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλοντας χώρος του Τουριστικού χωριού του Αίπους, αφού η πολύμηνη διαμάχη του Δήμου Χίου και της Προμηθευτικής με την εταιρία «Αίπος Τουριστική Α.Ε.», συμφερόντων του Στ. Βίου, έχει οδηγήσει στις εικόνες που ακολουθούν το ρεπορτάζ.
Εγκαταλελειμμένη πισίνα γεμάτη χόρτα και ακαθαρσίες, σπασμένα τζάμια, ξηλωμένες πόρτες, λεηλατημένες αποθήκες, βγαλμένα καλώδια συνθέτουν το σημερινό σκηνικό μίας επένδυσης που κόστισε στο δημόσιο αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Την τραγική κατάσταση των υποδομών του Τουριστικού Χωριού αλλά και το πλιάτσικο που έχει ακολουθήσει την εγκατάλειψη του χώρου από την εταιρία «Αίπος Τουριστική Α.Ε.», έφερε σαν θέμα προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή της Τετάρτης ο επικεφαλής της Λ.Α.Σ. Μ. Σκούφαλος.
Τα λεγόμενά του δεν έμεναν παρά να αποδειχθούν αφού η αντίθετη άποψη που ερχόταν από την πλευρά του δημάρχου Χίου, έκανε λόγο για φύλαξη του χώρου από ένα άτομο το οποίο ωστόσο χθες την ώρα που «τραβήχτηκαν» αυτές οι εικόνες απουσίαζε από τον χώρο.
Μ. Σκούφαλος: «Διαχρονικές οι ευθύνες»
Δριμύτατη κριτική για την εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Αίπους, άσκησε στο Δήμο Χίου με δηλώσεις του στον «π» ο Μ. Σκούφαλος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κατάντια του Τουριστικού Χωριού αποτυπώνει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο οι δημοτικές αρχές του πρώην Δήμου Ομηρούπολης αλλά και του νυν Δήμου Χίου, αντιλαμβάνονται τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
«Πρέπει το μαχαίρι να φθάσει στο κόκκαλο. Μέσα στις εγκαταστάσεις υπήρχαν μηχανήματα και εξοπλισμοί. Να μας απαντήσουν τι απέγιναν όλα αυτά τα πράγματα. Ο Δήμος Χίου και προσωπικά ο κ. Λαμπρινούδης, όσο δεν προχωράει την υπόθεση έχει και ίδιος μερίδιο σε αυτή την κατάσταση από την άποψη του μη καταλογισμού ευθυνών. Περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος.
Ν. Πιτσιλός: «Άμεση εκμετάλλευση του χώρου»
Στη διετή δικαστική διένεξη του Δήμου Χίου με την εταιρία συμφερόντων του Στ. Βίου, απέδωσε την συγκεκριμένη κατάσταση ο Ν. Πιτσιλός εκ μέρους της Προμηθευτικής. Όπως υποστήριξε, πριν τελεσιδικήσει η απόφαση καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τους χώρους.
Ο ίδιος ανέφερε ότι το ξενοδοχειακό μέρος των εγκαταστάσεων και την πισίνα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση σε αντίθεση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου η εικόνα της διάλυσης είναι εμφανής ακόμα και στον πιο αδιάφορο επισκέπτη.
«Ελπίζουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι ο χώρος θα αξιοποιηθεί και τελικά θα καρποφορήσει η συνεργασία με το Παν. Αιγαίου προκειμένου τα δωμάτια να παραχωρηθούν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές», είπε ο ίδιος.
Σε μείζον πάντως θέμα τείνει να εξελιχθεί η τύχη του αθλητικού εξοπλισμού καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα σαφής απάντηση αν αυτός ανήκε στο Δήμο ή στον ιδιώτη.
Σε περίπτωση πάντως που ισχύει το πρώτο σενάριο και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι έτοιμες να προσφύγουν στον Εισαγγελέα ζητώντας σαφείς απαντήσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ