27.4.2015 13:56

Πιάνουν και πάλι δουλειά στο Μερσινίδι [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με τις ευλογίες και του Δασαρχείου Χίου ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργασίες διαμόρφωσης καταυλισμού μεταναστών σε υπαίθρια έκταση δίπλα από το Δημοτικό Κοιμητήριο του Βροντάδου.

Με απόφαση που υπογράφει ο Δασάρχης Κ. Μπέλλας η έκταση 1352 τ.μ. στη θέση «Καμινάκι» χαρακτηρίζεται ως χορτολιβαδική δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των εργασιών που είχαν διακοπεί στις 16 Απριλίου έπειτα από τις ενστάσεις του ίδιου ότι η συγκεκριμένη έκταση εμπίπτεις στις διατάξεις περί δασικών εκτάσεων.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Παπαλάνη οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τέλος της εβδομάδας οπότε και θα παραδοθεί προς χρήση στην Αστυνομία.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση 10 σκηνών και τριών οικίσκων. Οι δύο θα χρησιμοποιηθούν ως τουαλέτες ενώ ο ένας για τις ανάγκες στέγασης ιατρείου.

Σε ότι αφορά στην παροχή ρεύματος ο καταυλισμός θα ρευματοδοτηθεί από το παρακείμενο νεκροταφείο ενώ την ύδρευση και την αποχέτευση την έχει αναλάβει η ΔΕΥΑΝΧ.

«Η βασική πλατεία είναι διαμορφωμένη. Αυτό που απομένει να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε τα μπάζα που είχαν τοποθετήσει κάποιοι παλιότερα και να τοποθετήσουμε τους οικίσκους», ανέφερε ο κ. Παπαλάνης στο Politischios.gr.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ