3.12.2020 15:00

Φιάλες με αίμα στέλνουν οι Χιώτες στη Θεσσαλονίκη

Γεμάτη συμβολισμούς η σημερινή αιμοδοσία στο Ομήρειο με αφορμή την 3η του Δεκέμβρη

Εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποίησε στο Ομήρειο η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με Γενικό Νοσοκομείου Χίου.

Στο Ομήρειο ο «π» συνάντησε τον αντιδήμαρχο πρόνοιας Γ. Πατεριμό αλλά και τα στελέχη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου Άννα Σωτηρίου και Μαρία Παναγιωτέλη.

«Σήμερα δεν είναι μια ημέρα γιορτής ή ενημέρωσης. Η αναπηρία υπάρχει 365 ημέρες τον χρόνο όχι μόνο στις 3 Δεκέμβρη», ανέφερε ο Γιώργος Πατεριμός εστιάζοντας στη λειτουργία των δομών πρόνοιας: «έχουμε αρκετές δομές που αξιοποιούμε για τα Άτομα με Αναπηρία είτε μέσω του κέντρου κοινότητας, μέσω του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης στον Κοφινά. Επίσης έχουμε κάνει μια εισήγηση για μια επιπλέον απογευματινή ζώνη για περισσότερους ωφελούμενους».

Ειδικά διαμορφωμένες παιδικές χαρές

Ο αντιδήμαρχος στο πλαίσιο των δηλώσεών του σημείωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα η δημιουργία μιας παιδικής χαράς ατόμων με αναπηρία με τις σωστές προδιαγραφές η οποία όμως θα συνυπάρχει και με άλλη παιδική χαρά ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της δημιουργίας ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου, μέσα από μελέτη η οποία αναζητά χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. 

Σημαντική η στήριξη των εθελοντών

Στη σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας αναφέρθηκαν τόσο η Μαρία Παναγιωτέλλη όσο και η Άννα Σωτηρίου λέγοντας ότι οι Χιώτες καλούνται να αποδείξουν παρά τις δύσκολες συνθήκες πόσο γενναιόδωροι είναι.

«Η προσφορά σήμερα είναι διπλή και το αίμα μας το προσφέρουμε σε ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά», ανέφεραν λέγοντας ότι λόγω της πανδημίας οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες. 

 Η Άννα Σωτηρίου έδωσε το επόμενο ραντεβού την Κυριακή στην Καλαμωτή ενώ όπως έγινε γνωστό το Νοσοκομείο Χίου συνέδραμε και το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη στέλνοντας 15 μονάδες αίματος. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ