3.3.2017 12:30

Πεύκα και γραφειοκρατία οι μεγάλες πληγές της λιμνοδεξαμενής του Συκούση

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015, ΑΛΛΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ

Το τοπικό συμβούλιο του Αγ. Γεωργίου Συκούση προσπαθεί προληπτικά να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες σε περίπτωση φωτιάς να μην καεί  πάλι η πλαστική επένδυση της λιμνοδεξαμενής   στην περιοχή Πονιό, αλλά έχει μπλέξει στα γραφειοκρατικά  γρανάζια της Διεύθυνσης Δασών Χίου. Ένα από τα μέτρα που πιστεύουν  ότι πρέπει να ληφθούν είναι το κλάδεμα των πεύκων που βρίσκονται στη ζώνη απορροής της, γιατί το 2014 κάηκε από τα φλεγόμενα κουκουνάρια που εκτοξεύθηκαν στην πλαστική επένδυση των πρανών της.

Απροστάτευτη

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα στη Διεύθυνση Δασών από το 2015, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού Βασίλη Ποδιά η υπηρεσία δεν τους έχει απαντήσει ακόμη. Τα μέλη της τοπικής αρχής φοβούνται  ότι η θερινή περίοδος θα βρει απροστάτευτο το βασικό τους υδρευτικό ταμιευτήρα.

«Έχουμε καταθέσει το αίτημα, τους έχουμε ενοχλήσει πολλές φορές, τους τονίσαμε ότι αν καεί η λιμνοδεξαμενή θα τους θεωρήσουμε αποκλειστικά υπεύθυνους. Από  αυτή τροφοδοτούνται  ο Συκούσης,  η Βέσσα, η Ελάτα και το Λιθί. Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πόσιμο νερό, αλλά μάλλον όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν τη Δασική», δηλώνει στον «π».

Νομικά κωλύματα

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών  Κώστας Μπέλλας  δηλώνει στερεότυπα ότι το αίτημα μπορεί να θεωρηθεί  δίκαιο και σωστό,  αλλά υπάρχουν νομικά  κωλύματα και η υπηρεσία προσπαθεί  με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο να δώσει  την καλύτερη δυνατή λύση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ