22.10.2013 14:56

Περικοπές για να σωθεί το ΚΤΕΛ

«Ή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Ή ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ» ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΧΙΟΥ Γ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Στροφή 180 μοιρών κάνει η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου με τον αντιπρόεδρο Γ. Καραμήτσο να τονίζει ότι η μοναδική ευκαιρία να καταστεί η εταιρία βιώσιμη είναι η δραστική περιστολή δαπανών σε κάθε επίπεδο.

Όπως σημείωσε η λογική της οικονομικής αφαίμαξης του ΚΤΕΛ θα πρέπει να σταματήσει αφού το προηγούμενο διάστημα η εταιρία έφθασε ένα βήμα πριν από το λουκέτο, με τον ίδιο να αποφεύγει να καταλογίσει ευθύνες στον πρόεδρο Λ. Καλαγκιά.

«Η κατάσταση που αντιμετώπισα ότι ήρθα από το Αστικό στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ ήταν δραματική αλλά και τώρα που μιλάμε παραμένει κρίσιμη. Οι εισφορές προς το κράτος κόντευαν να πνίξουν την εταιρία όταν παράλληλα υπήρχαν πολλές σπατάλες που έπρεπε να περικοπούν», είπε ο κ. Καραμήτσος.

Ο λογαριασμός στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι λογαριασμοί των κινητών τηλεφώνων οδηγών και ιδιοκτητών που όλοι πληρώνονταν από τα ΚΤΕΛ. Μάλιστα η υπερβολή είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο με την εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, να χρωστά 25.000 ευρώ σε λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων.

« Πλέον το ΚΤΕΛ θα πληρώνει μόνο το πάγιο της ενδοεπικοινωνίας και τα υπόλοιπα θα τα πληρώνουν οι κάτοχοι των κινητών τηλεφώνων. Δεν γίνεται διαφορετικά. Θα πρέπει να σώσουμε το ΚΤΕΛ με κάθε θυσία», σημείωσε ο κ. Καραμήτσος.

Αλλαγή και στο καθεστώς πληρωμών

Η σημαντική όμως τομή έρχεται από την εισήγηση του κ. Καραμήτσου, οι μισθοί και η ασφάλιση των οδηγών να γίνεται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων χωρίς να επιβαρύνεται πλέον η εταιρία.

«Μέχρι σήμερα αυτή την υποχρέωση την είχε αναλάβει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ως μεσάζοντας με αποτέλεσμα να φθάσουμε σε σημείο να μην έχουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα εξαιτίας των χρεών προς το δημόσιο. Αυτά έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Πλέον ο κάθε οδηγός θα πληρώνεται και θα ασφαλίζεται από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του οχήματος από τα μερίσματα που λαμβάνει», είπε κλείνοντας κ. Καραμήτσος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ