3.7.2014 11:31

Περιφερειάρχης υπό... ένσταση [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΠΟ 4 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Στις δικαστικές αίθουσας όπως όλα δείχνουν θα κριθεί η σύνθεση της νέας περιφερειακής αρχής, μετά την ένσταση που κατατέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Ζερδελή, τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμα, καθώς και τους Π. Λαμπρόπουλο και Δ. Μάντζαρη.

Η ουσία της ένστασης

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του βουλευτή Λέσβου Γ. Ζερδελή, η ένσταση κατατέθηκε τόσο κατά της Χριστιάνας Καλογήρου όσο και κατά του νεοεκλεγμένου αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Στρ. Κύτελη με τη λογική ότι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εκλογές ως υποψήφιοι καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται για όσους 18 μήνες πριν κατείχαν διευθυντική θέση στο δημόσιο ή σε φορείς του δημοσίου.

«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει νωρίτερα την κ. Καλογήρου ότι εφόσον προτίθεται να κατέλθει υποψήφια θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί νωρίτερα. Εκείνη μας είπε ότι θα το έκανε και τελικά το έπραξε αργότερα και όχι μέσα στις προθεσμίες. Άρα μιλάμε για ένα σαφέστατο νομικό κώλυμα», υποστήριξε ο κ. Ζερδελής στον «π».

Σε ότι αφορά στον Λέσβιο αντιπεριφερειάρχη οι 4 που κατέθεσαν τη σχετική ένταση αναφέρουν ότι στην περίπτωσή του, η μη εκλογιμότητα έγκειται στο γεγονός ότι κατείχε διευθυντική θέση στο ΙΚΑ Μυτιλήνης.

«Ότι προέβλεπε ο νόμος»

Στο ερώτημα του «π» για ποιο λόγο δεν κατέθεσαν ένσταση πριν την εκλογική διαδικασία ο κ. Ζερδελής υπήρξε ξεκάθαρος, σημειώνοντας ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα ένστασης εκ των υστέρων, δηλαδή όταν κάποιος ανακηρυχθεί επίσημα εκλεγμένος με δικαστική απόφαση.

 Άγρα ψήφων

Ο Βουλευτής Λέσβου πάντως υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός σε ότι αφορά στις κινήσεις του συνδυασμού της Χρ. Καλογήρου σημειώνοντας ότι είναι ανήθικο πολιτικά κάποιος να χρησιμοποιεί προβεβλημένα στελέχη του ώστε να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους, γνωρίζοντας όμως ότι αυτά τα στελέχη έχουν διάφορα νομικά κωλύματα.

«Είχαμε κι εμείς ως πολιτικός φορέας άτομα με ιδιαίτερη προβολή σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Όμως δεν το κάναμε. Κάποιοι άλλοι το αποτόλμησαν και τώρα είναι δικό μας δικαίωμα να καταθέσουμε ένσταση», ξεκαθάρισε ο κ. Ζερδελής.

Μέχρι τέλος

Κλείνοντας πάντως τα λεγόμενά του στον «π» ο Λέσβιος Βουλευτής ανέφερε ότι η υπόθεση θα φθάσει μέχρι το τέλος, δηλαδή έως ότου υπάρξει απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά.

«Το Εφετείο θα πρέπει να εκδώσει απόφαση σε 20 ημέρες από τη στιγμή που θα λάβει γνώση της υπόθεσης. Ελπίζουμε και πιστεύουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη από την οποία αναμένουμε το όποιο αποτέλεσμα», είπε κλείνοντας ο ίδιος.

 «Όπως ορίζει ο νόμος»

Στον αντίποδα πάντως η Χρ. Καλογήρου απέφυγε την οποιαδήποτε επί της ουσίας τοποθέτηση στο ζήτημα αρκούμενη να διαμοιράσει στα ΜΜΕ την περιφέρειας μία λιτή δήλωση στην οποία σημείωνε:

 «Κάθε πολίτης μπορεί να ασκεί τα δικαιώματά του, όπως ο ίδιος νομίζει. Όλα θα κριθούν όπως ορίζει ο νόμος».

 

Ακούστε παρακάτω τα όσα είπε τηλεφωνικά στον "π" ο Βουλευτής Λέσβου Γ. Ζερδελής

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ