16.2.2023 12:09

Περιφέρεια Β. Αιγαίου - Τιμή και ευγνωμοσύνη στους εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε χτες Τετάρτη 15.02.2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου,  τους 35  εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠΟΜΕΑ) , οι οποίοι επέστρεψαν  από την Τουρκία όπου συμμετείχαν επιτυχώς στις έρευνες ανεύρεσης επιζώντων από τα συντρίμμια. Ο Περιφερειάρχης  τίμησε σε ένδειξη Πανελληνίου ευγνωμοσύνης τους εθελοντές ευχαριστώντας τους παράλληλα για το έργο που επιτελούν. 

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε ενδιαφέρον εθελοντών να συμμετέχουν στις έρευνες στην Τουρκία, συνδράμαμε στην μετακίνηση τους και σε ότι άλλο χρειάστηκε. Παρά το γεγονός ότι επί μακρόν δεχόμαστε απειλές από την γείτονα χώρα, με όλα αυτά που καθημερινά ακούγαμε, τα αφήσαμε στην άκρη καθώς το συναίσθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον λαό της Τουρκίας, υπερκεράζει κάθε άλλο. Είμαστε ευγνώμονες προς τους εθελοντές για την βοήθεια που παρείχαν στους συνανθρώπους μας και για τον λόγο αυτό θελήσαμε σήμερα να τους αποτίσουμε φόρο τιμής. Ως Έλληνες και ως Βορειοπελαγίτες συμπαραστεκόμαστε και συμπάσχουμε με τους γείτονες μας όχι μόνο ηθικά αλλά  και εμπράκτως καθώς τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουμε ανθρωπιστικό υλικό το οποίο συγκεντρώνεται  με μέριμνα της Περιφέρειας». 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ