11.7.2012 11:41

Παρουσία του Mr. MIG τα εγκαίνια του Blue Star Patmos στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 

Με πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων, υπηρεσιακούς παράγοντες της Κυβέρνησης αλλά και παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 10.00 το πρωί τα εγκαίνια του πλοίου «Blue Star Patmos», στο λιμάνι της Χίου.

Τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε με την ξεχωριστή παρουσία του ο πρόεδρος της MIG στην οποία ανήκει η Attica Group και η θυγατρική της Blue Star Ferries, Ανδρέας Βγενόπουλος, που επέλεξε να στείλει μήνυμα έμπρακτης στήριξης των νησιωτικών περιοχών.

Με τη φράση «Το πλοίο ήρθε για να μείνει» ο κ. Βγενόπουλος έθεσε τον βασικό άξονα των δραστηριοτήτων της εταιρείας που εγκαινιάστηκαν σήμερα με τον ερχομό του νεότευκτου πλοίου της Blue Star, που για πρώτη φορά δραστηριοποιείται σε γραμμή του Β. Αιγαίου.

O ίδιος μάλιστα στη σύντομη ομιλία του, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στο νεότευκτο διαμάντι της ελληνικής ακτοπλοΐας, χαρακτήρισε ως στρατηγικής σημασίας το γεγονός ότι η εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια στις ελληνικές θάλασσες επέλεξε να δρομολογήσει ένα πλοίο κόστους άνω των 14 εκ. ευρώ.

«Θα πω μόνο ότι το ακριβότερο, πολυτελέστερο και νεότερο πλοίο που έχει να επιδείξει η ελληνική ακτοπλοϊα αυτή τη στιγμή είναι στη γραμμή Πειραία – Χίου. Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά», ανέφερε ο ίδιος.

«Η ακτοπλοία βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή. Από τη μία χαιρόμαστε για την πρόοδο και την ανανέωση του στόλου και από την άλλη παρατηρούμε όλα αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα που έχουν να κάνουν με τις τιμές των καυσίμων που κρατάνε πίσω τον κλάδο», είπε στην χαιρετιστήρια ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης δίνοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να συνδέσει τα λιμάνια της χώρας με τη βιωσιμότητα της ελληνικής ναυτιλίας.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ:

Δείτε το φωτογραφικό υλικό:  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ