12.10.2020 8:04

Παρουσιάζεται στο κοινό το πρωτοποριακό πρότζεκτ "MUSICA"

Τα νησιά συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και με την έλλειψη πόσιμου νερού. Το πρόγραμμα MUSICA προσφέρει μια καινοτόμα και ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα αυτό μέσω της δημιουργίας μιας πλωτής πλατφόρμας πολλαπλών χρήσεων, η οποία θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές (αιολική, ηλιακή και κυματική ενέργεια). Η πλατφόρμα θα εγκατασταθεί στον θαλάσσιο χώρο των Οινουσσών. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες παρακείμενης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας και μιας μονάδας αφαλάτωσης που θα παράγει πόσιμο νερό για τις ανάγκες των κατοίκων. Η ποσότητα νερού που θα παράγεται από τη μονάδα αφαλάτωσης της πλατφόρμας θα είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες 800 ατόμων.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα αυτό, να θέσετε ερωτήματα και να παρουσιάσετε τις ιδέες σας, προγραμματίζονται δύο ανοιχτές δημόσιες συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Οινούσσες και στη Χίο το διήμερο 13-14/10/2020.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α) Τρίτη, 13/10/2020, Οινούσσες, εκδήλωση με φυσική παρουσία

Χώρος: Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Φίλων Οινουσσών.

17:30 - 19:30: Διαδραστικό εργαστήριο με τους κατοίκους των Οινουσσών. Πώς η πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων θα επηρεάσει την κοινότητα των Οινουσσών, τους πολίτες, τις ιχθυοκαλλιέργειες; Ποια θα είναι τα οφέλη για τους πολίτες;

Μπορείτε να εγγραφείτε στην εκδήλωση  εδώ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προστατευτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19.

Για την μεταφορά σας στις Οινούσσες, το OINOUSSAI III φεύγει από τη Χίο στις 11.00 και φτάνει στις Οινούσσες στις 12:00.

Β) Τετάρτη, 14/10/2020, Χίος, διαδικτυακή εκδήλωση που θα μεταδοθεί με live streaming

18:00 - 20:00. Ποια θα είναι τα οφέλη της πλατφόρμας πολλαπλών χρήσεων για το Δήμο της Χίου;

Λόγω του προβλήματος με τον κορονοιό, η εκδήλωση στην Χίο θα πραγματοποιηθεί με ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση και όχι με φυσική παρουσία. Το link  θα αποσταλεί στο e-mail σας αφού κάνετε εγγραφή στην εκδήλωση εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο:

https://musica-project.eu/

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ