2.9.2016 10:37

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη Μονομετοχική ζητά ο Πολ. Λαμπρινούδης

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Την πρόθεσή του να καταφύγει στον Εισαγγελέα προκειμένου να διαλευκανθεί και να ερευνηθεί το ζήτημα της Μονομετοχικής Εταιρίας του Δήμου Χίου, μετέφερε με δηλώσεις του στον «π»  ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πολ. Λαμπρινούδης, καταγγέλλοντας και την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να ξεκαθαριστεί μέσω ανακοινώσεων. Πως η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου υπέγραφε 5 μήνες εντάλματα χωρίς να έχει επί της ουσίας αλλάξει το καταστατικό της Μονομετοχικής Ακινήτων Δήμου Χίου; Εγώ δεν το καταλαβαίνω γι’ αυτό και ζητάω απαντήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο συνδυασμός, σύμφωνα πάντα με τον πρώην δήμαρχο, ζητά να πληροφορηθεί και τα παρακάτω:

-Πότε ελήφθη η απόφαση τροποποίησης του καταστατικού;

- Υπάρχουν πρακτικά της συνεδρίασής του Δ.Σ. για το εν λόγο θέμα;

- Πότε επιδόθηκε ή δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση για τη συνεδρίαση; 

- Απαιτείται έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα τόσο σοβαρό θέμα και γιατί δεν έφθασε ποτέ σε συνεδρίαση;

«Εμείς θα απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα για να ζητήσουμε απαντήσεις που προφανώς η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να μας δώσει», καταλήγει ο κ. Λαμπρινούδης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ